Ouderdom in de film

Praten en discussiëren over films in de breedste zin van het woord.
Plaats reactie
merelbx
Figurant
Figurant
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 jun 2014 10:42

Ouderdom in de film

Bericht door merelbx » 05 jun 2014 10:45

Ik doe onderzoek naar ouderdom in de film. Wat is de ontwikkeling van ouderen in de film? In films als Last Vegas en It's complicated wordt de eeuwige jeugd afgebeeld, als in ouderen die joints roken, uitgaan en affaires hebben. Toch is dit naar mijn idee pas vanaf de 21e eeuw opgekomen. Hoe denken jullie hier over? Ouderdom werd voor de 21e eeuw vaak als taboe gezien, niet?

Gebruikersavatar
Ed Crane
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3929
Lid geworden op: 20 mei 2007 09:14

Re: Ouderdom in de film

Bericht door Ed Crane » 02 jul 2014 23:18

Ik denk zelf juist van niet. Ouderdom werd vaak ook met wijsheid en autoriteit geassocieerd (tot de jaren zestig en zeventig of zo). Ik heb het idee dat het taboe op ouderdom juist een relatief recent verschijnsel is (en dat de wereld steeds infantieler wordt).

JohnFish
Figurant
Figurant
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 okt 2018 07:26

Re: Ouderdom in de film

Bericht door JohnFish » 05 okt 2018 07:38

Hier zijn meer bronnen voor het vinden van wetenschappelijke artikelen. Sommige zijn minder of meer gespecialiseerd dan de hierboven genoemde. Anderen hebben eenvoudigweg een ander hoofddoel en verschijnen hier onder de belangrijkste bronnen op andere pagina's met onderwerpsgidsen. Sommige hebben betrekking op artikelen die vóór het midden van de jaren zeventig zijn gepubliceerd.
American Film Institute Catalogue
Online catalogus van elke Amerikaanse film van 1893 tot 1972. Doorzoekbaar op trefwoorden; filmtitels; namen van cast, crew en personages; onderwerpen; genre en meer. De meeste records bevatten uitgebreide samenvattingen en uitgebreide filmografische informatie, plus citaten van recensies en artikelen. Zie ook online filmindexen hieronder.

Plaats reactie