OUD APPLE DOCENT START BIJ FILM- EN ANIMATIE ACADEMY REDUCATIONS

Praten en discussiëren over films in de breedste zin van het woord.
Plaats reactie
reducations
Figurant
Figurant
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 jul 2019 10:00

OUD APPLE DOCENT START BIJ FILM- EN ANIMATIE ACADEMY REDUCATIONS

Bericht door reducations » 26 jul 2019 12:20

Ede, maandag 22 juli 2019 - Bart Verdult, betrokken bij oprichting van Amsterdam Filmschool, is vanaf september 2019 docent bij de beroepsopleiding REDUCATIONS.

Gouden zet l Bart Verdult was docent bij Apple, de Nederlandse Filmacademie en betrokken bij de oprichting van Amsterdam Filmschool. Naast het aankomende docentschap bij REDUCATIONS staat hij momenteel ook hartstikke met zijn voeten in de klei als fulltime filmmaker en adviseur. "Dit is ook een must. De scholen van nu lopen achter. Dat kun je ze niet kwalijk nemen met zoveel regels en massa achter zich. Ik geloof erin dat het echte leerproces zich bevindt in en met bedrijven. Dichtbij de merkontwikkeling. Daarom is deze combinatie van een film- en animatiestudio met een school in huis zo’n gouden zet”. Bart Verdult pakt deze uitgelezen kans om een gaatje te vinden in zijn overvolle agenda en docent te worden bij REDUCATIONS.

Modulair leren l In de oude militaire stallen op het kazerneterrein in Ede zit de opleiding sinds ruim een jaar boven REDRUM. Een van de grootste film- en animatiestudio’s van Nederland. Dit is geen toeval. De opleiding wordt gevoed door de input van deze makers, zodat de studenten precies dat leren wat gevraagd wordt vanuit de markt. De lesprogramma’s worden ontwikkeld vanuit verschillende standpunten en met verschillende kennispartners, waarbij een leven lang leren centraal staat.

“Ieder punt in je leven kan het moment zijn dat je iets extra’s wilt leren. Wij sluiten hierop aan met de modulaire opleidingen die wij bieden. Onze studenten volgen ze een dag in de week voor een half jaar. Sommige studenten plakken meerdere modules achter elkaar aan, sommige hebben na 1 module genoeg geleerd. Zo vormt iedereen hun eigen studie en studielengte.” Aldus Pluijmakers Emmen, directeur van REDUCATIONS. ‘We zijn nog veel mooie dingen van plan. Zoals extra opleidingen ontwikkelen op specialistische gebieden. Denk aan AR/VR/MR, Houdini en DaVinci, maar ook trainingen op het gebied van succes.‘

Bart en REDUCATIONS l Vanaf september starten de opleidingen weer. Bart geeft de lessen film en editing en leert de studenten alles wat bij filmmaken komt kijken. Onder andere productie, storytelling, workflow, filmen, editen, colorgrading en sounddesign. Na deze opleiding heb je vier afgeronde films in je portfolio zitten, een showreel en contacten in de filmwereld. Hallo nieuwe kansen! Voor meer informatie over de opleidingen, ga naar www.reducations.com

Plaats reactie