Battle SF Bad Guys 1.1: The Thing vs Robot Gunslinger

Raad de screenshot, de filmquote en welke games er verder nog worden verzonnen.
Gebruikersavatar
Pieternel
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3586
Lid geworden op: 05 jun 2003 21:17
Locatie: Weesp
Contacteer:

Battle SF Bad Guys 1.1: The Thing vs Robot Gunslinger

Bericht door Pieternel » 05 jul 2004 18:49

The Thing

Afbeelding

Film:
Thing From Another World
The Thing

Acteur:
James Arness


Beschrijving:
Er is eigenlijk niet zo heel veel bekend over The Thing.
Aangenomen wordt dat deze buitenaardse levensvorm enige duizenden jaren geleden met een ruimteschip op aarde is gestrand. Het kwam neer op de Noordpool en heeft lange tijd in het ijs ingevroren gelegen. Een aantal jaar geleden is het door de bewoners van een Noors onderzoeksstation uitgegraven en ontdooid, waarbij het weer tot leven is gekomen.

Hoe The Thing er oorspronkelijk uit ziet is niet bekend.
De enige mensen die het in zijn oorspronkelijke verschijningsvorm hebben gezien zijn dood en omdat The Thing hier op aarde overleeft door andere levensvormen te imiteren is het moeilijk na te gaan wat oorspronkelijk is en wat geïmiteerd is. Van een in de jaren vijftig gevonden exemplaar is vastgesteld dat het hier om een plantaardig organisme zou gaan.

The Thing kan alle andere levensvormen (plantaardig, dierlijk of menselijk) imiteren c.q. absorberen. Met behulp van tentakels zal hij het beoogde organisme absorberen en zijn cellen zodanig vormen dat het organisme perfect geïmiteerd wordt. Om de ‘overname’ ongemerkt plaats te laten vinden moet The Thing enige minuten met het ‘slachtoffer’ alleen zijn om de imitatie compleet te maken. Tijdens de absorptie van een organisme is The Thing duidelijk te herkennen als buitenaards. Gedurende de transformatie ziet het lichaam eruit als een slordig samenraapsel van vormen van eerder geabsorbeerde organismen. Zodra de absorbtie compleet is, is uitwendig niet te zien dat het hier nu om een imitatie gaat.

The Thing heeft een grote overlevingsdrang. Er zullen zich in geval van nood delen afscheiden die afzonderlijk kunnen overleven. Met dit in het achterhoofd is The Thing misschien beter te classificeren als een samenlevingsverband van vele organismen, waarbij elk onderdeel een eigen geheel is dat ledematen, organen of hoofden kan vormen. Met behulp van een, misschien niet geheel betrouwbare, computersimulatie is berekend dat The Thing ongeveer 27.000 uur nodig heeft om de gehele wereldbevolking te ‘infecteren’.

De tijd die The Thing in het ijs gelegen heeft bewijst dat het niet door koude kan worden vernietigd. Verbranding doodt het wezen wel. Zaak is om The Thing goed te laten doorbakken. Alleen roosteren is niet genoeg; alle cellen moeten vernietigd worden.


Quote:
You’ve got be fucking kidding (Palmer)

vs.


Robot Gunslinger

Afbeelding

Film:
Westworld

Acteur:
Yul Brynner

Beschrijving:

Westworld ...where robot men and women are programmed to serve you, for ...Romance ...Violence ...Anything

Delos is het vakantiepark van de toekomst dat u, voor een miezerige $1.000,- per dag, de kans biedt levensechte western, middeleeuwse of Romeinse avonturen te beleven. In het park zijn alleen de vakantiegangers menselijk, de rest zijn robots. Alles is erop gericht het de gasten naar de zin te maken, wat dat precies inhoud hangt af van het gekozen thema.

Westworld is één van de drie thema-parken binnen Delos. Hier is het mogelijk betrokken te raken bij spannende pistoolduels en rauwe bargevechten, m.a.w. een park voor mannen die zich een echte kerel willen voelen. In deze wereld loopt Robot Gunslinger rond. Hoofddoel van deze robot is om mensen, die zich niet helemaal thuis voelen in deze vreemde omgeving, wat meer bij deze wereld te betrekken. Gunslinger daagt gasten uit voor duels of gevechten in de locale kroeg, zodat ze waar voor hun geld krijgen. Het is de bedoeling dat Gunslinger zich altijd door de gasten laat verslaan. Om het er niet te dik bovenop te leggen dat de gast altijd moet winnen is Gunslinger uitgerust met allerlei sensoren. Hij kan hiermee de sterkte van zijn tegenstander optimaal inschatten en goed op hun handelingen anticiperen. Hij past zich aan het niveau van de gasten aan, zodat hij niet te makkelijk, maar ook zeker niet te moeilijk te ‘doden’ is.

Dat was tenminste het plan van Delos. Helaas zijn de robots om onbekende redenen niet meer te controleren: ze rebelleren. Gunslinger neemt wraak (voor zover robots dat doelbewust doen) op de gasten die hem eerder doodschoten. Zijn eigenschappen en programmatuur zorgen ervoor dat hij zich als een vroege Terminator op één doel concentreert en zich niet laat afleiden tot hij dat doel bereikt heeft. (“That's what he does. That's all he does!”)

Robot Gunslinger (model 406) heeft alle goede eigenschappen van een echte western bandiet. In paardrijden, intimideren en schietkunsten excelleert hij. Met behulp van zijn sensoren (infrarood, versterkt gezichtsvermogen, ultrasonisch gehoor en “ruisonderdrukking”) kan hij zijn omgeving constant goed in de gaten houden. Zijn endoskelet heeft versterkte gewrichten en zijn elektronica wordt beschermd door een onderhuids pantser. Het mag duidelijk zijn dat deze robot vooral gespecialiseerd is in actie en de nadruk niet op zijn verbale kwaliteiten ligt.
Gunslinger Model 406 is standaard uitgerust met een Colt Peacemaker en een Winchester Model 1866.

Quote:
That's not supposed to happen (een technicus van Westworld)

nog even een link naar de spelregels: klik
Laatst gewijzigd door Pieternel op 06 jul 2004 06:47, 3 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Barthuz
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 1197
Lid geworden op: 16 apr 2004 10:05
Locatie: Mestreeeeeeëeeech

Bericht door Barthuz » 05 jul 2004 19:16

Gunslinger is niet meer dan een programmeerfout toch? The Thing is bijna obverwoestbaar, ongrijpbaar en heeft kleine Barthuz ooit de stuipen op het lijf gejaagd. Hoor graag argumenten waarom ik op Gunslinger zou moeten stemmen

Gebruikersavatar
Mark
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3691
Lid geworden op: 20 apr 2004 17:57
Locatie: Amersfoort

Bericht door Mark » 05 jul 2004 20:31

Barthuz schreef:Gunslinger is niet meer dan een programmeerfout toch? The Thing is bijna obverwoestbaar, ongrijpbaar en heeft kleine Barthuz ooit de stuipen op het lijf gejaagd. Hoor graag argumenten waarom ik op Gunslinger zou moeten stemmen
Robot Gunslinger is een robot met een bewustzijn, een intelligente vorm van leven die spontaan ontstaan is, het enige echte voorbeeld van science fiction die je nooit voor mogelijk houd. Waar The Thing een buitenaards wezen is die vrijwel altijd superieur aan mensen zijn en handeld op primitieve instincten handelt Robot Gunslinger volgens een systeem. The Thing kan alleen maar slechte dingen doen, geen goed, dat maakt 'het' voorspelbaar. Bij Robot Gunslinger weet je dat hij zowel zijn slachtoffer kan entertainen als doden, je weet niet met 100% zekerheid wat hij van plan is met elk potentieel slachtoffer wat hij tegenkomt. The Thing is ook nog is lichamelijk zwakker dan zijn tegenstander. Zomaar een paar redenen om die alien eruit te werken.

Gebruikersavatar
Pieternel
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3586
Lid geworden op: 05 jun 2003 21:17
Locatie: Weesp
Contacteer:

Bericht door Pieternel » 05 jul 2004 20:41

Bovendien kan The Thing Gunslinger niet 'overnemen'; Gunslinger is een robot. Hij bestaat dus niet uit cellen die The Thing kan imiteren. Het zal dus op een 'echt' gevecht uitlopen.

Gebruikersavatar
Barthuz
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 1197
Lid geworden op: 16 apr 2004 10:05
Locatie: Mestreeeeeeëeeech

Bericht door Barthuz » 05 jul 2004 21:06

En dan schiet Gunslinger op The Thing. En dan? The Thing kan Gunslinger misschien niet overnemen, maar vast wel vernietigen. Denk niet dat Gunslinger The Thing aankan, immers hij is geprogrammeerd om met mensen te vechten, een buitenaards wezen komt niet in zijn systeem voor.

Gebruikersavatar
Pieternel
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3586
Lid geworden op: 05 jun 2003 21:17
Locatie: Weesp
Contacteer:

Bericht door Pieternel » 05 jul 2004 21:14

Barthuz schreef:Denk niet dat Gunslinger The Thing aankan, immers hij is geprogrammeerd om met mensen te vechten, een buitenaards wezen komt niet in zijn systeem voor.
Tja... Gunslinger is dan wel geprogrammeerd om met mensen te vechten, maar niet om ze te doden en toch krijg je dat er geheel gratis bij.....

Gunslinger zal vast wel zo geprogrammeerd zijn dat hij een aanval kan herkennen. Bovendien kan hij gebruik maken van "werktuigen". Hij kan schieten en paardrijden, ik denk dat hij het gebruik van een vlammenwerper ook wel onder de knie kan krijgen. :wink:

Gebruikersavatar
Barthuz
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 1197
Lid geworden op: 16 apr 2004 10:05
Locatie: Mestreeeeeeëeeech

Bericht door Barthuz » 05 jul 2004 21:25

Dat zijn een redelijk aantal aannames, terwijl we weten dat The Thing alles zal vernietigen dat een gevaar vormt. The Thing leeft en zal er alles aan doen om dat zo te houden (instinct), Gunslinger blijft toch maar gewoon een machine die een programma volgt, heeft die overlevingsdrang niet.

Gebruikersavatar
Pieternel
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3586
Lid geworden op: 05 jun 2003 21:17
Locatie: Weesp
Contacteer:

Bericht door Pieternel » 05 jul 2004 21:32

Aannames zat... :D

Maar hoe stel je je voor dat The Thing Gunslinger zal vernietigen?
(met 'bloederige' details a.u.b. :wink: )

Gebruikersavatar
Barthuz
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 1197
Lid geworden op: 16 apr 2004 10:05
Locatie: Mestreeeeeeëeeech

Bericht door Barthuz » 05 jul 2004 21:35

Hij zou bijvoorbeeld een hele pissige Pieternel kunnen worden, maar dan eentje die niet meteen dood omvalt als er wat ledematen worden afgeschoten door Gunslinger. Stel voor dat Evil Pieternel dan eerst het geweer van Gunslinger afneemt en hem vervolgens demonteert.
Sorry, het slopen van een apparaat kan moeilijk bleoderig gebeuren
Laatst gewijzigd door Barthuz op 05 jul 2004 21:36, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Mark
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3691
Lid geworden op: 20 apr 2004 17:57
Locatie: Amersfoort

Bericht door Mark » 05 jul 2004 21:36

Barthuz schreef:Dat zijn een redelijk aantal aannames, terwijl we weten dat The Thing alles zal vernietigen dat een gevaar vormt. The Thing leeft en zal er alles aan doen om dat zo te houden (instinct), Gunslinger blijft toch maar gewoon een machine die een programma volgt, heeft die overlevingsdrang niet.
Wat geen aanname is dat Thing alleen maar handelt op instinct, het is dus zo stom als een baksteen. Gunslinger die zoekt Thing op en maakt em af.. of blijft netzolang terugkomen tot er geen cel meer over is.

Gebruikersavatar
Barthuz
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 1197
Lid geworden op: 16 apr 2004 10:05
Locatie: Mestreeeeeeëeeech

Bericht door Barthuz » 05 jul 2004 21:40

Mark schreef:
Barthuz schreef:Dat zijn een redelijk aantal aannames, terwijl we weten dat The Thing alles zal vernietigen dat een gevaar vormt. The Thing leeft en zal er alles aan doen om dat zo te houden (instinct), Gunslinger blijft toch maar gewoon een machine die een programma volgt, heeft die overlevingsdrang niet.
Wat geen aanname is dat Thing alleen maar handelt op instinct, het is dus zo stom als een baksteen. Gunslinger die zoekt Thing op en maakt em af.. of blijft netzolang terugkomen tot er geen cel meer over is.
Natuurlijk is dat wel een aanname, we weten immers nog steeds bijna niks over The Thing. En dat is dan ook weer een voordeel. Niemand weet precies wat The Thing is en dus weet ook niemand wat het allemaal kan. Gunslinger is gemaakt en dus zijn de zwakke punten ook bekend

Gebruikersavatar
Mark
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3691
Lid geworden op: 20 apr 2004 17:57
Locatie: Amersfoort

Bericht door Mark » 05 jul 2004 21:44

Barthuz schreef:
Mark schreef:
Barthuz schreef:Dat zijn een redelijk aantal aannames, terwijl we weten dat The Thing alles zal vernietigen dat een gevaar vormt. The Thing leeft en zal er alles aan doen om dat zo te houden (instinct), Gunslinger blijft toch maar gewoon een machine die een programma volgt, heeft die overlevingsdrang niet.
Wat geen aanname is dat Thing alleen maar handelt op instinct, het is dus zo stom als een baksteen. Gunslinger die zoekt Thing op en maakt em af.. of blijft netzolang terugkomen tot er geen cel meer over is.
Natuurlijk is dat wel een aanname, we weten immers nog steeds bijna niks over The Thing. En dat is dan ook weer een voordeel. Niemand weet precies wat The Thing is en dus weet ook niemand wat het allemaal kan. Gunslinger is gemaakt en dus zijn de zwakke punten ook bekend
Hetzelfde kan je over Gunslinger zeggen. Je weet niet wat ze allemaal nog kunnen gaan doen, maar je weet wel wat ze al gedaan hebben. Trouwens, Gunslinger kan goed communiceren met mensen dus dat maakt hem wel slimmer dan Thing.

Gebruikersavatar
Rooster
Regisseur
Regisseur
Berichten: 4148
Lid geworden op: 27 feb 2003 21:30

Bericht door Rooster » 05 jul 2004 21:53

Triest hoor voor die ouwe gunslinger maar hij gaat het dus jammerlijk afleggen tegen de praktisch onverslaanbare Thing.
Gunslinger was misschien destijds een revolutionair stukje vernuft maar inmiddels hopeloos verouderd. In de bovenkamer van onze stramme vriend pruttelt waarschijnlijk nog een oude Z80 microprocessor waardoor hij qua verwerking snelheid nog niet kan tippen aan een hededaagse kookwekker. Z'n CPU schiet al naar gevaarlijk hoge temperaturen als die houten klaas 3 stappen vooruit moet denken. Begrijp me goed ik vind het een beste kerel hoor maar met een dergelijke geriatrische motorriek red je het toch echt niet tegen the thing die elke gedaante kan aannemen, vele malen sneller is en mogelijk oneidig veel intelligenter. Vasthoudend... dat is hij wel, onze stare strijder, dat moet je hem nageven. Maar kom op zeg, dat maakt hem natuurlijk ook zo voorspelbaar als een gewassen grinttegel. Tja en met die antieke six-shooter van hen is natuurlijk ook weinig uit te richten tegen the thing. Okay Thing kan hem niet absorberen en doodmaken maar kan hem wel heeeel erg stuk maken (kwesties van uiterst bot geweld) en dan kan pistolen paultje de schroothoop op en ach misschien zien we hem in gerecyclede vorm nog es terug...als een blikje spercibonen ofzo.... naah je kan het slechter treffen als overjarige robot...

Gebruikersavatar
JeXus
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 1223
Lid geworden op: 26 sep 2003 12:57
Locatie: Groningen

Bericht door JeXus » 05 jul 2004 22:03

Rooster schreef:Triest hoor voor die ouwe gunslinger maar hij gaat het dus jammerlijk afleggen tegen de praktisch onverslaanbare Thing.
Gunslinger was misschien destijds een revolutionair stukje vernuft maar inmiddels hopeloos verouderd. In de bovenkamer van onze stramme vriend pruttelt waarschijnlijk nog een oude Z80 microprocessor waardoor hij qua verwerking snelheid nog niet kan tippen aan een hededaagse kookwekker. Z'n CPU schiet al naar gevaarlijk hoge temperaturen als die houten klaas 3 stappen vooruit moet denken. Begrijp me goed ik vind het een beste kerel hoor maar met een dergelijke geriatrische motorriek red je het toch echt niet tegen the thing die elke gedaante kan aannemen, vele malen sneller is en mogelijk oneidig veel intelligenter. Vasthoudend... dat is hij wel, onze stare strijder, dat moet je hem nageven. Maar kom op zeg, dat maakt hem natuurlijk ook zo voorspelbaar als een gewassen grinttegel. Tja en met die antieke six-shooter van hen is natuurlijk ook weinig uit te richten tegen the thing. Okay Thing kan hem niet absorberen en doodmaken maar kan hem wel heeeel erg stuk maken (kwesties van uiterst bot geweld) en dan kan pistolen paultje de schroothoop op en ach misschien zien we hem in gerecyclede vorm nog es terug...als een blikje spercibonen ofzo.... naah je kan het slechter treffen als overjarige robot...
_O_ _O_

ik heb voor de gelegenheid The Thing maar even gehuurd en na afloop zal ik jullie eens haarfijn uitleggen waarom dat hoop schroot niet winnen kan :T

Gebruikersavatar
hermit elephant
Regisseur
Regisseur
Berichten: 6614
Lid geworden op: 22 okt 2003 18:09
Locatie: Heerlen

Bericht door hermit elephant » 05 jul 2004 22:38

Nog even ter herinnering (de laatste battle is tenslotte alweer weeeeeken geleden):
We werken niet meer met het oude systeem van stemmen, omdat bleek dat een aantal mensen de verleiding niet kon weerstaan een paar aliassen aan te maken. Als je nu dus een uitgesproken favoriet hebt, of de argumentatie van een andere deelnemer heeft je definitief overtuigd, dan maak je je stem kenbaar door de naam VET EN ROOD in een post op te nemen.

Hoop dat ik hiermee niet het gras voor je voeten wegmaai, Pieternel, maar er zijn volgens mij nog een paar potentiele deelnemers die deze afspraak niet kennen?

Gesloten