Battle SF Bad Guys 2.2: The Thing vs Darth Vader

Raad de screenshot, de filmquote en welke games er verder nog worden verzonnen.
Gesloten
Gebruikersavatar
Pieternel
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3586
Lid geworden op: 05 jun 2003 21:17
Locatie: Weesp
Contacteer:

Battle SF Bad Guys 2.2: The Thing vs Darth Vader

Bericht door Pieternel » 17 jul 2004 22:32

The Thing

Afbeelding

Film:
Thing From Another World
The Thing

Acteur:
James Arness


Beschrijving:
Er is eigenlijk niet zo heel veel bekend over The Thing.
Aangenomen wordt dat deze buitenaardse levensvorm enige duizenden jaren geleden met een ruimteschip op aarde is gestrand. Het kwam neer op de Noordpool en heeft lange tijd in het ijs ingevroren gelegen. Een aantal jaar geleden is het door de bewoners van een Noors onderzoeksstation uitgegraven en ontdooid, waarbij het weer tot leven is gekomen.

Hoe The Thing er oorspronkelijk uit ziet is niet bekend.
De enige mensen die het in zijn oorspronkelijke verschijningsvorm hebben gezien zijn dood en omdat The Thing hier op aarde overleeft door andere levensvormen te imiteren is het moeilijk na te gaan wat oorspronkelijk is en wat geïmiteerd is. Van een in de jaren vijftig gevonden exemplaar is vastgesteld dat het hier om een plantaardig organisme zou gaan.

The Thing kan alle andere levensvormen (plantaardig, dierlijk of menselijk) imiteren c.q. absorberen. Met behulp van tentakels zal hij het beoogde organisme absorberen en zijn cellen zodanig vormen dat het organisme perfect geïmiteerd wordt. Om de ‘overname’ ongemerkt plaats te laten vinden moet The Thing enige minuten met het ‘slachtoffer’ alleen zijn om de imitatie compleet te maken. Tijdens de absorptie van een organisme is The Thing duidelijk te herkennen als buitenaards. Gedurende de transformatie ziet het lichaam eruit als een slordig samenraapsel van vormen van eerder geabsorbeerde organismen. Zodra de absorbtie compleet is, is uitwendig niet te zien dat het hier nu om een imitatie gaat.

The Thing heeft een grote overlevingsdrang. Er zullen zich in geval van nood delen afscheiden die afzonderlijk kunnen overleven. Met dit in het achterhoofd is The Thing misschien beter te classificeren als een samenlevingsverband van vele organismen, waarbij elk onderdeel een eigen geheel is dat ledematen, organen of hoofden kan vormen. Met behulp van een, misschien niet geheel betrouwbare, computersimulatie is berekend dat The Thing ongeveer 27.000 uur nodig heeft om de gehele wereldbevolking te ‘infecteren’.

De tijd die The Thing in het ijs gelegen heeft bewijst dat het niet door koude kan worden vernietigd. Verbranding doodt het wezen wel. Zaak is om The Thing goed te laten doorbakken. Alleen roosteren is niet genoeg; alle cellen moeten vernietigd worden.


Quote:
You’ve got be fucking kidding (Palmer)

Link naar eerdere battle:
Battle SF Bad Guys 1.1: The Thing vs Robot Gunslinger


vs.

Darth Vader

Afbeelding

Films:
Star Wars: Episode IV - A New Hope
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

Acteurs:
Sebastian Shaw
James Earl Jones


Beschrijving:
Darth Vader, Dark Lord of the Sith, was de kwelgeest van de Jedi, een meester van de Dark side van de Force, en een van de grootste vertrouwelingen van de Emperor. Toch was hij niet altijd deze wrede wreker.
Ooit leefde hij in Tatooine als Anakin Skywalker, een jonge slaaf, bedreven piloot en krachtig in The Force. Dit laatste wordt opgemerkt door Jedi Master Qui-Gon Jinn, en Anakin wordt voor de Jedi Council geleid om te worden opgeleid. Hoewel Jinn zijn uiterste best doet iedereen te bezweren dat Skywalker de uitverkorene is, die in een oude Jedi-voorspelling wordt genoemd, is er grote twijfel in de Council om hem nog te gaan trainen op negenjarige leeftijd.
De Council gaat uiteindelijk toch akkoord, en Anakin wordt toegewezen aan Jedi-Knight Obi-Wan Kenobi. Die denkt een even bedreven Master te zijn als Yoda. Zijn vergissing zou ernstige gevolgen gaan hebben voor het universum…

Skywalker wordt verleid door de Dark side van de Force. Gevoed door woede en ontevreden met het tempo van de training door Obi-Wan, daagt Anakin zijn Master uit tot een duel. Hoewel zijn toch al aanzienlijke krachten een extra toevoeging krijgen door deze Dark Side raakt Anakin zeer ernstig gewond in dit gevecht. Hij weet te overleven door zijn brandende woede, maar hij zal getekend door het leven gaan; niet alleen door zijn verminkingen, maar ook door zijn verraad. Hij verwerpt zijn oude identiteit, lapt zijn lichaam op met cyborg-implantaten en transformeert in de Dark Lord Darth Vader.
Gedurende deze transformatie wordt hij vader van twee kinderen, die door Obi-Wan worden verborgen voor de Dark Lord en zijn nieuwe Meester, Emperor Palpatine. Vader ontdekt dat hij een zoon heeft, Luke Skywalker genaamd, maar van het bestaan van zijn dochter Leia weet hij niets. Leia wordt stiekem ondergebracht en opgevoed door Bail Organa op de planeet Alderaan.

In de chaos die de machtsovername door Palpatine vergezelt wordt Vader een van diens meest trouwe dienaren. De Emperor draagt Vader de eliminatie op van alle Jedi Knights. Gedurende deze donkere tijden wordt de Orde van de Jedi vernietigd door Vader en zijn mensen.

Gedurende de Galactic Civil War krijgt Vader de opdracht om de locatie te vinden van de geheime basis van de Rebel Alliance. Vader neemt een lid van deze Alliance, Prinses Leia Organa, gevangen en dwingt haar deze locatie prijs te geven. Ook zoekt hij naar gestolen bouwtekeningen van het nieuwe, krachtige wapen van The Empire, de Death Star, een soort slagschip dat complete planeten kan vernietigen. Tijdens een geslaagde bevrijdingsactie van de prinses komt Vader weer oog in oog met zijn vroegere meester Obi-Wan. Vader verslaat de inmiddels bejaarde Jedi Knight in een lightsaber duel.
Met de gestolen tekeningen van de Death Star weten de Rebellen deze te vernietigen. Vader weet nog wel het grootste deel van de Rebel-piloten te vernietigen met zijn eigen aangepaste fighter, maar hij wordt uit de strijd geworpen na een botsing met de Millennium Falcon.
Drie jaar na de vernietiging van de Death Star leidt Vader een eskader Star Destroyers, aangevoerd door Vader’s vlaggenschip, de Super Star Destroyer Executor, in een strafexpeditie tegen de verantwoordelijken hiervoor. Hij vindt en vernietigt de basis op de ijsplaneet Hoth, maar de hoofdprijs, de Millennium Falcon, ontsnapt.

Vader krijgt van de Emperor de opdracht om de zoon van Skywalker te vinden en hem over te halen naar de Dark side. Door Skywalker’s vrienden als lokaas te gebruiken weet Vader hem naar Cloud City te lokken. Het resulterende lightsaber duel wordt door Vader gewonnen doordat deze de hand van Luke eraf hakt, waarna Vader zich aan Luke openbaart als zijn vader. Hij doet Luke het voorstel om, aan zijn zijde, als vader en zoon, te heersen over het Universum. Luke weigert zich echter over te geven en ontsnapt aan zijn vader.

Na deze incidenten ontneemt Palpatine Vader het bevel over de Imperial Fleet en benoemt hem tot opzichter over de constructie van de nieuwe Death Star. Hij begint te twijfelen aan de loyaliteit van zijn ooit zo trouwe dienaar, nadat het contact met zijn zoon iets in hem lijkt te hebben wakker gemaakt.
Op deze tweede Death Star wordt Luke later alsnog gevangen genomen door Vader en Palpatine. Die zet vader en zoon tegenover elkaar in een gevecht, in de hoop dat dit Luke naar de Dark side weet te halen. Luke weigert zijn vader aan te vallen, maar Vader ontdekt het bestaan van zijn dochter Leia. Hij dreigt haar voor de Dark side te gaan winnen, waarop Luke toegeeft aan zijn haat en z’n vader aanvalt.In dit gevecht weet Luke zijn vader bijna te doden. Hij komt net op tijd weer bij zinnen, en weigert de hem aangeboden plaats aan de zijde van Palpatine. "I am a Jedi, like my father before me."
Palpatine laat hierop een dodelijke energie-aanval op Luke los; bliksemschichten trekken door het lijf van Luke en doen hem letterlijk vergaan van de pijn. Vader staat erbij en kijkt ernaar. Wanneer hij niet langer kan aanzien hoe zijn zoon lijdt, keert Vader zich tegen zijn Meester. Hij grijpt Palpatine van achteren beet en gooit hem in een bodemloze reactorput.
De vallende Palpatine weet zijn energiestralen nog op Vader te richten en verwondt hem hierbij dodelijk. De stervende Vader verdwijnt en Anakin keert terug. Luke verwijdert het angstaanjagende masker van het gezicht van zijn vader, en voor de eerste en laatste keer kijken vader en zoon elkaar aan.

Quote:
Don't be too proud of this technological terror you've constructed. The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

geschreven door Hermit Elephant

Link naar vorige battle:
Battle SF Bad Guys 1.6: Darth Vader vs The Borg Queen


Denk er aub aan om:
Je eigen stem rood en dikgedrukt weer te geven.
Roodgedrukte woorden uit gequote berichten zwart te maken.
Als je je stem verandert je eerder uitgebrachte stem weer zwart te maken!

Gebruikersavatar
Pieternel
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3586
Lid geworden op: 05 jun 2003 21:17
Locatie: Weesp
Contacteer:

Bericht door Pieternel » 17 jul 2004 22:47

Barthuz heeft wegens afwezigheid al van te voren zijn stem kenbaar gemaakt: Darth Vader

Gebruikersavatar
Colonel_Kurz
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 30491
Lid geworden op: 29 dec 2002 11:59
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door Colonel_Kurz » 17 jul 2004 23:11

Met een beetje van vorm veranderen houdt je een Dark Lord of the Sith niet voor de gek. Darth Vader wint dit, zonder twijfel.
For his ally is the Force, and a powerful ally it is. Life creates it, makes it grow. It's energy surrounds us and binds us. Luminous being is Vader, not this crude matter. He feels the Force around him; here, between the thing, him, the tree, the rock. Yes, even between Death Star and Earth.
Afbeelding
Afbeelding
The thing en de planeet die het bewoonde zijn niet meer...

Gebruikersavatar
Vleeshaak
Regisseur
Regisseur
Berichten: 8797
Lid geworden op: 15 mei 2004 18:32
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Bericht door Vleeshaak » 17 jul 2004 23:39

Darth Vader moet er eerst maar eens achter zien te komen wie van zijn lullige stromtroopers the Thing is. En mocht hij erachter komen (wat ik betwijvel) zullen zijn mind tricks niet werken tegen the Thing, omdat the Thing puur killer instinct is. The Thing wint dit met gemak

Gebruikersavatar
The-Hunter
Hoofdrol
Hoofdrol
Berichten: 232
Lid geworden op: 12 jul 2004 00:50

Bericht door The-Hunter » 18 jul 2004 00:58

En dan is het een stormtrooper en dan?? Gaat ie hem dan neerschieten met zijn lasergeweertje?? Heeft Han al een keer geprobeerd werkte niet echt...
Nee dit is een gevecht dat Vader echt niet gaat verliezen. Hij zorgt er eerst voor dat The Thing op zijn schip terecht komt en offert desnoods een stormtrooper op aan The Thing om hem in te laten veranderen. Dan drijft hij hem in een escape pod en vuurt hem de ruimte in. Dan komen de verlossende woorden "You may fire when ready" .

Zaak is om The Thing goed te laten doorbakken.

En dan is The Thing meer dan doorgebakken. :8

_O_ Darth Vader _O_

Gebruikersavatar
Vleeshaak
Regisseur
Regisseur
Berichten: 8797
Lid geworden op: 15 mei 2004 18:32
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Bericht door Vleeshaak » 18 jul 2004 01:15

The-Hunter schreef:En dan is het een stormtrooper en dan??
Waarschijnlijk schiet hij zijn tentakels (of wat het ook mag zijn) in het al zwakke vlees van Vadertje en zuigt het leven uit hem voordat vadertje zijn inhalator heeft kunnen pakken.

Gebruikersavatar
The-Hunter
Hoofdrol
Hoofdrol
Berichten: 232
Lid geworden op: 12 jul 2004 00:50

Bericht door The-Hunter » 18 jul 2004 01:25

Jedi Reflex hij ontwijkt grijpt naar zijn lightsaber en onthoofd het lelijke beest :Y . Waarna ie hem laad opruimen in de vuilverbranders van Cloud City. :lol:

Gebruikersavatar
Vleeshaak
Regisseur
Regisseur
Berichten: 8797
Lid geworden op: 15 mei 2004 18:32
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Bericht door Vleeshaak » 18 jul 2004 01:45

The-Hunter schreef:Jedi Reflex hij ontwijkt grijpt naar zijn lightsaber en onthoofd het lelijke beest :Y . Waarna ie hem laad opruimen in de vuilverbranders van Cloud City. :lol:
Leuk dat Vadertje the Thing onthoofd, maar dan heb je dus 2 problemen. De delen van the Thing kunnen afzonderlijk van elkaar leven.

Gebruikersavatar
Quistnix
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 1130
Lid geworden op: 20 jul 2003 19:43
Contacteer:

Bericht door Quistnix » 18 jul 2004 09:39

The-Hunter schreef:Jedi Reflex hij ontwijkt grijpt naar zijn lightsaber en onthoofd het lelijke beest :Y . Waarna ie hem laad opruimen in de vuilverbranders van Cloud City. :lol:
Jeps, hij onthooft de stortrooper thing.

Vervolgens groeien er uit het losse hoofd pootjes en een paar enorme tanden, en rent het hoofd tussen vaders benen door weg. Echte Sith lord zijnde draait vader zich bliksemsnel om en klieft hij het hoofd in tweeën. Tot hij opeens bemerkt dat het "lijf" van de stormtrooper nog steeds overeind staat, rare tentakels heeft en de hele borstkas uit muil bestaat, met een heleboel vlijmscherpe tanden die zich nu allemaal in vader's rug bevinden. Vader kijkt verschrikt om, waarna beide helften van het hoofd bovenop zijn achterhoofd springen en zijn nek netjes van het lichaam scheiden.

Walkover voor the thing

En van iedereen die hier op vader stemt ga ik afvragen of ze the thing wel eens gezien hebben...

Gebruikersavatar
JB
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 10317
Lid geworden op: 19 okt 2002 15:35

Bericht door JB » 18 jul 2004 09:59

Zeker heb ik The Thing gezien en zeker was ik onder de inruk van de mogekijkheden van dit wezen. Maar een Dark Lord of the Sith heeft natuurlijk iets meer mogelijkheden om zijn knus ruimtestulpje van ongedierte te ontdoen dan een poolonderzoeker met een baard.

Als the Thing Darth Vader lijfelijk zou kunnen benaderen zou voorheen Anakin wel eens een probleem kunnen hebben, maar met the Force is het voor hem een koud kunstje om the Thing in een hoekje te drijven of een afgesloten ruimte om dan eens goed na te denken hoe voor eens en altijd van dit vervelend klompje cellen met een eigen wil af te komen:

- effe roeren met wat lightsabers tot er niets dan ondefinieerbaar snot overblijft? Nee, duurt te lang en gaat zo snel vervelen.

- Effe doorstralen met wat laserguns?, nee zie boven. Een Dark Lord of the Sith heeft wel wat meer te doen.

- Met een radioactieve bron zijn genetische structuur verwoesten zodat The Thing niet eens meer in een pantoffeldiertje kan muteren? Ach leuk, maar wat zie je daarvan? Daar heeft hij ook geen tijd voor, er zijn rebellen op te sporen en zijn helm moet hij ook nodig weer eens opglanzen.

Nee, hij zet gewoon een deurtje open en laat the Thing kennismaken met het luchtledige - spat - en weg is het lelijke ding. Darth Vader kan weer lekker aan zijn ster knutselen.

Gebruikersavatar
Quistnix
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 1130
Lid geworden op: 20 jul 2003 19:43
Contacteer:

Bericht door Quistnix » 18 jul 2004 10:18

JB schreef:[..] maar met the Force is het voor hem een koud kunstje om the Thing in een hoekje te drijven [..]
Oh, hij zou idd best een deel van the thing in een hoekje kunnen krijgen, maar alles?

The thing kan ook onderdelen van zichzelf afscheuren, en zoals in de films te zien was moet vader met zijn handen wijzen om die force druk uit te oefenen, en hij kan moeilijk 3 stukken thing tegelijkertijd aanwijzen..

En hij moet er dan eerst nog maar eens achter komen welke van zijn stormtroopers precies the thing is, of misschien heeft the thing wel zijn oude baas (die in de vorige ronde overleden is) geassimileerd...

oftewel, manieren genoeg voor the thing om dit een lijf-aan-lijf gevecht te maken, en je zei zelf al dat vader het daarmee moeilijk heeft..

Gebruikersavatar
hermit elephant
Regisseur
Regisseur
Berichten: 6614
Lid geworden op: 22 okt 2003 18:09
Locatie: Heerlen

Bericht door hermit elephant » 18 jul 2004 11:39

The Thing

Gebruikersavatar
ThaClown
Hoofdrol
Hoofdrol
Berichten: 162
Lid geworden op: 16 mar 2004 13:53
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Bericht door ThaClown » 18 jul 2004 13:43

The Dark side is strong.... Intelligentie wint het van instinkt...
Darth Vader

Gebruikersavatar
WizardOfOss
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 15180
Lid geworden op: 31 mar 2004 23:32
Locatie: Hellsalem's Lot
Contacteer:

Bericht door WizardOfOss » 18 jul 2004 13:49

Vader had er eigenlijk al uit moeten liggen, maar tegen The Thing maakt ie helemaal geen schijn van kans...

Gebruikersavatar
Bootje
Bijrol
Bijrol
Berichten: 77
Lid geworden op: 14 jul 2003 11:25
Locatie: Alkmaar

Bericht door Bootje » 18 jul 2004 14:48

Tijdens het vorige duel van Vader werd geopperd dat hij niet de badste SF badguy kon zijn omdat hij oppeens Luke hielp en de keizer een koppie kleiner maakte. Maar dat is juist het badste wat je kan doen! Je eigen meester verraden en vermoorden. Daarom blijft Vader voor mij de badste SF badguy.

Maar goed, tegen the Thing. Moeilijk. Maar toch denk ik dat Vader slimmer is dan the Thing. The Thing wil alles een iedereen vermoorden of imiteren. Daarom zal hij toch in de buurt van Vader moeten komen. Hij kan Stormtroopers de keizer of zelfs Vader zelf imiteren (als hij daartoe de kans krijgt), maar Vader voelt door middel van de Force wie wel en niet behoort aan the Thing. Zo kan hij hem in de val lokken en door middel van zijn lightsaber the Thing uitschakelen.

Hij kan met zijn lightsaber (zoals we in Episode 1 gezien hebben) the Thing steken en daarna laten branden (zelfde als met die deur) En dat gewoon een paar keer herhalen. Klaar. Aanvallen van the Thing kunnen worden afgeslagen door een eenvoudige force grip of trow. :)

Gesloten