Battle SF Bad Guys HF 3.2: Alien vs Darth Vader

Raad de screenshot, de filmquote en welke games er verder nog worden verzonnen.
Gesloten
Gebruikersavatar
Pieternel
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3586
Lid geworden op: 05 jun 2003 21:17
Locatie: Weesp
Contacteer:

Battle SF Bad Guys HF 3.2: Alien vs Darth Vader

Bericht door Pieternel » 23 jul 2004 23:18

The Alien

Afbeelding

Films:
Alien
Aliens
Alien³
Alien Resurrection
Alien VS. Predator

Acteurs:
Bolaji Badejo
Carl Toop
Tom Woodruff Jr.
David Britten Prior


Beschrijving:
De Alien is een zeer gevaarlijk wezen dat uit een oude, onbekende tijd stamt. Als het uit diens ei komt, springt het dan nog kleine wezen op het dichts bijzijnde levende wezen en klampt zich vast aan het gezicht en de nek van dit wezen. Enige poging om het los te maken zal resulteren in de dood van de ongelukkige ziel aan wie de Alien is vastgeklampt. Het gebruikt dit wezen als gastheer om zich voort te planten en na een tijdje laat het oude lichaam van de Alien los en sterft het af, terwijl de nieuwe Alien groeit in het lichaam van diens gastheer, zonder dat de gastheer dat door heeft. Dan breekt de Alien los door door de borstkas van de gastheer heen te barsten. De Alien is nu nog niet groter dan zo’n 20 centimeter. Binnen korte tijd groeit het wezen echter uit tot een groot beest dat enkele malen groter is dan een normaal mens. Het lijkt een beetje op een insect en een beetje op een reptiel. Het plant zich nu voort door levende wezens aan te vallen, ze te verwonden en vervolgens een cocon van ze te maken. Deze cocon verandert langzaam in een ei, waaruit weer een nieuwe gastheerzoeker uit zal komen. Zo is de overlevingscyclus van de Alien.

De Alien is een sluw beest. Het verstopt zich in groeven en hoeken en beweegt zich haast geluidloos voort door over plafonds en muren te kruipen. Het jaagt zo op de wezens die het nodig heeft om zich voort te planten. Onverwachts slaat het toe om dan vervolgens weer te verdwijnen met diens slachtoffer. De Alien is enorm sterk en zeer snel als het nodig is. De Alien is een niets ontziende predator die goed weet hoe het kan overleven. Als er meerdere Aliens komen, zullen zij gecoördineerde aanvallen kunnen uitvoeren om hun vijanden te verslaan en op te nemen in hun groeiende kolonie.

Hoe meer Aliens er zijn, hoe enorm kleiner de overlevingskansen van de vijanden van deze levensvorm. Als er op een gegeven moment genoeg Aliens zijn, kan er een koningin geboren worden. Deze is een stuk groter dan de doorsnee Alien en kan zelfstandig eieren leggen, waardoor de kolonie Aliens niet meer afhankelijks is van haar vijanden maar op zichzelf kan voortbestaan.

Quote: (over de Alien)
I admire its purity. A survivor... unclouded by conscience, remorse, or delusions of morality.


geschreven door Colonel Kurz

Link naar eerdere battle:
Alien vs Khan
Ming vs Alien


vs.

Darth Vader

Afbeelding

Films:
Star Wars: Episode IV - A New Hope
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

Acteurs:
Sebastian Shaw
James Earl Jones


Beschrijving:
Darth Vader, Dark Lord of the Sith, was de kwelgeest van de Jedi, een meester van de Dark side van de Force, en een van de grootste vertrouwelingen van de Emperor. Toch was hij niet altijd deze wrede wreker.
Ooit leefde hij in Tatooine als Anakin Skywalker, een jonge slaaf, bedreven piloot en krachtig in The Force. Dit laatste wordt opgemerkt door Jedi Master Qui-Gon Jinn, en Anakin wordt voor de Jedi Council geleid om te worden opgeleid. Hoewel Jinn zijn uiterste best doet iedereen te bezweren dat Skywalker de uitverkorene is, die in een oude Jedi-voorspelling wordt genoemd, is er grote twijfel in de Council om hem nog te gaan trainen op negenjarige leeftijd.
De Council gaat uiteindelijk toch akkoord, en Anakin wordt toegewezen aan Jedi-Knight Obi-Wan Kenobi. Die denkt een even bedreven Master te zijn als Yoda. Zijn vergissing zou ernstige gevolgen gaan hebben voor het universum…

Skywalker wordt verleid door de Dark side van de Force. Gevoed door woede en ontevreden met het tempo van de training door Obi-Wan, daagt Anakin zijn Master uit tot een duel. Hoewel zijn toch al aanzienlijke krachten een extra toevoeging krijgen door deze Dark Side raakt Anakin zeer ernstig gewond in dit gevecht. Hij weet te overleven door zijn brandende woede, maar hij zal getekend door het leven gaan; niet alleen door zijn verminkingen, maar ook door zijn verraad. Hij verwerpt zijn oude identiteit, lapt zijn lichaam op met cyborg-implantaten en transformeert in de Dark Lord Darth Vader.
Gedurende deze transformatie wordt hij vader van twee kinderen, die door Obi-Wan worden verborgen voor de Dark Lord en zijn nieuwe Meester, Emperor Palpatine. Vader ontdekt dat hij een zoon heeft, Luke Skywalker genaamd, maar van het bestaan van zijn dochter Leia weet hij niets. Leia wordt stiekem ondergebracht en opgevoed door Bail Organa op de planeet Alderaan.

In de chaos die de machtsovername door Palpatine vergezelt wordt Vader een van diens meest trouwe dienaren. De Emperor draagt Vader de eliminatie op van alle Jedi Knights. Gedurende deze donkere tijden wordt de Orde van de Jedi vernietigd door Vader en zijn mensen.

Gedurende de Galactic Civil War krijgt Vader de opdracht om de locatie te vinden van de geheime basis van de Rebel Alliance. Vader neemt een lid van deze Alliance, Prinses Leia Organa, gevangen en dwingt haar deze locatie prijs te geven. Ook zoekt hij naar gestolen bouwtekeningen van het nieuwe, krachtige wapen van The Empire, de Death Star, een soort slagschip dat complete planeten kan vernietigen. Tijdens een geslaagde bevrijdingsactie van de prinses komt Vader weer oog in oog met zijn vroegere meester Obi-Wan. Vader verslaat de inmiddels bejaarde Jedi Knight in een lightsaber duel.
Met de gestolen tekeningen van de Death Star weten de Rebellen deze te vernietigen. Vader weet nog wel het grootste deel van de Rebel-piloten te vernietigen met zijn eigen aangepaste fighter, maar hij wordt uit de strijd geworpen na een botsing met de Millennium Falcon.
Drie jaar na de vernietiging van de Death Star leidt Vader een eskader Star Destroyers, aangevoerd door Vader’s vlaggenschip, de Super Star Destroyer Executor, in een strafexpeditie tegen de verantwoordelijken hiervoor. Hij vindt en vernietigt de basis op de ijsplaneet Hoth, maar de hoofdprijs, de Millennium Falcon, ontsnapt.

Vader krijgt van de Emperor de opdracht om de zoon van Skywalker te vinden en hem over te halen naar de Dark side. Door Skywalker’s vrienden als lokaas te gebruiken weet Vader hem naar Cloud City te lokken. Het resulterende lightsaber duel wordt door Vader gewonnen doordat deze de hand van Luke eraf hakt, waarna Vader zich aan Luke openbaart als zijn vader. Hij doet Luke het voorstel om, aan zijn zijde, als vader en zoon, te heersen over het Universum. Luke weigert zich echter over te geven en ontsnapt aan zijn vader.

Na deze incidenten ontneemt Palpatine Vader het bevel over de Imperial Fleet en benoemt hem tot opzichter over de constructie van de nieuwe Death Star. Hij begint te twijfelen aan de loyaliteit van zijn ooit zo trouwe dienaar, nadat het contact met zijn zoon iets in hem lijkt te hebben wakker gemaakt.
Op deze tweede Death Star wordt Luke later alsnog gevangen genomen door Vader en Palpatine. Die zet vader en zoon tegenover elkaar in een gevecht, in de hoop dat dit Luke naar de Dark side weet te halen. Luke weigert zijn vader aan te vallen, maar Vader ontdekt het bestaan van zijn dochter Leia. Hij dreigt haar voor de Dark side te gaan winnen, waarop Luke toegeeft aan zijn haat en z’n vader aanvalt.In dit gevecht weet Luke zijn vader bijna te doden. Hij komt net op tijd weer bij zinnen, en weigert de hem aangeboden plaats aan de zijde van Palpatine. "I am a Jedi, like my father before me."
Palpatine laat hierop een dodelijke energie-aanval op Luke los; bliksemschichten trekken door het lijf van Luke en doen hem letterlijk vergaan van de pijn. Vader staat erbij en kijkt ernaar. Wanneer hij niet langer kan aanzien hoe zijn zoon lijdt, keert Vader zich tegen zijn Meester. Hij grijpt Palpatine van achteren beet en gooit hem in een bodemloze reactorput.
De vallende Palpatine weet zijn energiestralen nog op Vader te richten en verwondt hem hierbij dodelijk. De stervende Vader verdwijnt en Anakin keert terug. Luke verwijdert het angstaanjagende masker van het gezicht van zijn vader, en voor de eerste en laatste keer kijken vader en zoon elkaar aan.

Quote:
Don't be too proud of this technological terror you've constructed. The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

geschreven door Hermit Elephant

Link naar vorige battle:
Darth Vader vs The Borg Queen

The Thing vs Darth Vader [/size]


Denk er aub aan om:
Je eigen stem rood en dikgedrukt weer te geven.
Roodgedrukte woorden uit gequote berichten zwart te maken.
Licht je stem toe!

Gebruikersavatar
Colonel_Kurz
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 30491
Lid geworden op: 29 dec 2002 11:59
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door Colonel_Kurz » 23 jul 2004 23:29

Dit had de finale moeten zijn... :cry:

Gebruikersavatar
DarkoDonnie
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 1481
Lid geworden op: 20 nov 2003 20:38

Bericht door DarkoDonnie » 23 jul 2004 23:42

Moeilijke...

Toch maar Darth Vader. De Alien is wel en sneaky door het kruipen van donkere tunnels. Maar Vader kan hem overal voelen met de force dus verstoppertje spelen en wachten op een hulpeloze voorbijganger zal niet werken.

Voordat de alien Vader heeft aangeraakt ligt dat beest al in een paar delen op de grond door Vader's lightsaber. Zijn krachten zorgen ervoor dat die Alien op een veilige afstand van hem blijft.

Gebruikersavatar
Lumière
Regisseur
Regisseur
Berichten: 8361
Lid geworden op: 07 mei 2004 12:55
Locatie: Brielle
Contacteer:

Bericht door Lumière » 23 jul 2004 23:45

ik wacht nog even af, maar ben geneigd voor Alien te kiezen. Maar ik wacht nog even op argumenten...

Gebruikersavatar
Pieternel
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3586
Lid geworden op: 05 jun 2003 21:17
Locatie: Weesp
Contacteer:

Bericht door Pieternel » 23 jul 2004 23:47

Ben nu te moe om een "mooi" scenario te bedenken, dat komt morgen wel weer...

Gebruikersavatar
Vleeshaak
Regisseur
Regisseur
Berichten: 8797
Lid geworden op: 15 mei 2004 18:32
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Bericht door Vleeshaak » 23 jul 2004 23:51

[Alien
Laatst gewijzigd door Vleeshaak op 23 jul 2004 23:52, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Colonel_Kurz
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 30491
Lid geworden op: 29 dec 2002 11:59
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door Colonel_Kurz » 23 jul 2004 23:52

DarkoDonnie schreef:Moeilijke...

Toch maar Darth Vader. De Alien is wel en sneaky door het kruipen van donkere tunnels. Maar Vader kan hem overal voelen met de force dus verstoppertje spelen en wachten op een hulpeloze voorbijganger zal niet werken.

Voordat de alien Vader heeft aangeraakt ligt dat beest al in een paar delen op de grond door Vader's lightsaber. Zijn krachten zorgen ervoor dat die Alien op een veilige afstand van hem blijft.
En als de Alien niet op afstand blijft, dan heeft Vader dankzij de Force nog altijd veel snellere reflexen en hakt hij dat beest in tweëen. Want, let's face it, de Alien is niet meer dan een beest. Een beest met een sterk jagersinstinct en overlevingsinstinct dat goed gedijt in ruimteschepen, maar het blijft een beest, ongevoelig voor de Force en daardoor al kansloos tegen Darth Vader.

De Alien kent geen goed of kwaad, maar alleen maar overleven, de wet van de (metalen) jungle. Kill or be killed. Maar tegen de krachten van de Dark Side is hij (of zij) niet opgewassen. Vader heeft door waar hij/zij zich verstopt, en vermorzelt het met wat vliegende brokstukken.

Mocht één van jullie met het argument komen dat de Alien deze vliegensvlug zou ontwijken, dan heeft Vader nog altijd zijn lightsaber en de Force, waardoor hij in een gevecht dodelijker en sneller is dan de Alien. Jammer, want de Alien is het meest gedenkwaardige monster uit de filmgeschiedenis.

Gebruikersavatar
Colonel_Kurz
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 30491
Lid geworden op: 29 dec 2002 11:59
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door Colonel_Kurz » 23 jul 2004 23:53

Vleeshaak schreef:Alien
Hoe zie jij dat gebeuren dan? Hoe kan Alien van Darth Vader winnen volgens jou?

Gebruikersavatar
Vleeshaak
Regisseur
Regisseur
Berichten: 8797
Lid geworden op: 15 mei 2004 18:32
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Bericht door Vleeshaak » 23 jul 2004 23:58

Colonel_Kurz schreef:
Vleeshaak schreef:Alien
Hoe zie jij dat gebeuren dan? Hoe kan Alien van Darth Vader winnen volgens jou?
Strength in numbers. Alien is een ras en er zijn er heel erg veel van, dart Vader zal er met zijn skills wel een aantal van zich af kunnen houden, maar tegen een honderden (zoals in Aliens) is hij kansloos.

Gebruikersavatar
DarkoDonnie
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 1481
Lid geworden op: 20 nov 2003 20:38

Bericht door DarkoDonnie » 24 jul 2004 00:14

Vleeshaak schreef:
Colonel_Kurz schreef:
Vleeshaak schreef:Alien
Hoe zie jij dat gebeuren dan? Hoe kan Alien van Darth Vader winnen volgens jou?
Strength in numbers. Alien is een ras en er zijn er heel erg veel van, dart Vader zal er met zijn skills wel een aantal van zich af kunnen houden, maar tegen een honderden (zoals in Aliens) is hij kansloos.
Maar hier gaat toch van een 1 op 1 gevecht uit? :-?

Gebruikersavatar
JB
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 10317
Lid geworden op: 19 okt 2002 15:35

Bericht door JB » 24 jul 2004 00:41

DarkoDonnie schreef:
Vleeshaak schreef:
Colonel_Kurz schreef:Hoe zie jij dat gebeuren dan? Hoe kan Alien van Darth Vader winnen volgens jou?
Strength in numbers. Alien is een ras en er zijn er heel erg veel van, dart Vader zal er met zijn skills wel een aantal van zich af kunnen houden, maar tegen een honderden (zoals in Aliens) is hij kansloos.
Maar hier gaat toch van een 1 op 1 gevecht uit? :-?
Niet persé, als Vader zijn stormtroopers mag gebruiken, mag één Alien ook de rest van haar familie uitnodigen.

En morgen horen jullie allemaal hoe de Zwarte Heer van de Zift een onverwacht kindje krijgt...

Gebruikersavatar
Colonel_Kurz
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 30491
Lid geworden op: 29 dec 2002 11:59
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door Colonel_Kurz » 24 jul 2004 08:11

JB schreef: Niet persé, als Vader zijn stormtroopers mag gebruiken, mag één Alien ook de rest van haar familie uitnodigen.

En morgen horen jullie allemaal hoe de Zwarte Heer van de Zift een onverwacht kindje krijgt...
Goed, maar in dat geval mag de aanvoerder van de vloot ook zijn vloot meebrengen, inclusief Super Star Destroyer en Death Star. Wordt die hele kolonie ineen uit het universum geholpen.

Gebruikersavatar
Pieternel
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3586
Lid geworden op: 05 jun 2003 21:17
Locatie: Weesp
Contacteer:

Bericht door Pieternel » 24 jul 2004 09:06

Colonel_Kurz schreef:
JB schreef: Niet persé, als Vader zijn stormtroopers mag gebruiken, mag één Alien ook de rest van haar familie uitnodigen.

En morgen horen jullie allemaal hoe de Zwarte Heer van de Zift een onverwacht kindje krijgt...
Goed, maar in dat geval mag de aanvoerder van de vloot ook zijn vloot meebrengen, inclusief Super Star Destroyer en Death Star. Wordt die hele kolonie ineen uit het universum geholpen.
Ik kan ook nog wel een scenario bedenken waarinhij z'n vloot ook zo weer kwijt is :D

Gebruikersavatar
DarkoDonnie
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 1481
Lid geworden op: 20 nov 2003 20:38

Bericht door DarkoDonnie » 24 jul 2004 11:38

Pieternel schreef:Ik kan ook nog wel een scenario bedenken waarinhij z'n vloot ook zo weer kwijt is :D
Ja alleen als Luke Skywalker met zijn X-Wing squadron even langs komt. ;)

Gebruikersavatar
ash_
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 11244
Lid geworden op: 07 mei 2003 18:22
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Bericht door ash_ » 24 jul 2004 13:20

Lijkt me toch het makkelijkste om uit te gaan van 1-1 (net als in de eerste Alien film dus) want anders kun je inderdaad maar door blijven gaan met het erbij trekken van totaal niet ter zaken doende extra krachten.

Maar goed, de wedstrijdleidster beslist :)

Gesloten