Battle o/t Badasses: KW4: The Bride vs. Tyler Durden

Raad de screenshot, de filmquote en welke games er verder nog worden verzonnen.
Gebruikersavatar
Colonel_Kurz
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 30502
Lid geworden op: 29 dec 2002 11:59
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Battle o/t Badasses: KW4: The Bride vs. Tyler Durden

Bericht door Colonel_Kurz » 25 sep 2005 10:49

The Bride

Afbeelding

Actrice: Uma Thurman

Film: Kill Bill Vol. 1
Kill Bill Vol. 2

Beschrijving:
The Bride, ook wel bekend als Beatrix Kiddo, en tevens bekend als Black Mamba, maakte ooit deel uit van een team van internationale huurmoordenaars, de zogenaamde DiVAS (Deadly Viper Assassination Squad). Samen met vier anderen en hun leider waren zij de dodelijkste criminelen op aarde. The Bride had een relatie met de leider, Bill. Zij wordt door hem getraind, maar ook door zijn meester, Pei Mei. Pei Mei brengt haar de echte fijne kneepjes van verschillende vechtkunsten bij, met wapens en zonder. Ook leert hij haar door te zetten en te verdragen, verder en meer dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Dankzij wat zij leert van deze twee mannen is zij héél goed in het vechten met blote handen, met messen, met zwaarden en met handvuurwapens.

Op een dag komt zij er achter dat ze zwanger is, van Bill. Zij besluit uit ‘het leven’ te stappen en de DiVAS en Bill de rug toe te keren zonder iets van zich te laten horen. Al snel vindt ze een nieuwe liefde, de eigenaar van een platenzaak, en kort daarna vraagt hij haar ten huwelijk. Niets lijkt haar een normaal, vredig leven nog in de weg te staan. Maar ondertussen is een woedende Bill samen met de overgebleven DiVAS naarstig op zoek naar haar. Tijdens de bruiloftsceremonie vallen de moordenaars de kerk binnen en schieten iedereen neer: de bruid, de bruidegom, de familie van de bruidegom, de priester en de orgelspeler. Terwijl The Bride bloedend op de grond ligt smeekt ze Bill om vergiffenis, maar hij is onverbiddelijk: Hij schiet haar in het hoofd, terwijl zij nog net kan uitbrengen dat zij zijn baby in haar draagt.

Tot ieders verbazing sterft Beatrix echter niet. Vier jaar lang ligt zij in een coma. Zodra ze daaruit ontwaakt, ontdekt zij dat haar lichaam tijdens haar coma is gebruikt door een verpleger en zijn vrienden. De verpleger ontmoet op dodelijke wijze de rand van de deur van de kamer en een van zijn vrienden brengt het er niet veel beter van af…
Nu is The Bride, die geen bruid meer is, gebrand op wraak. Ze gaat eerst naar Hattori Hanzo, een legendarische Japanse zwaardenmaker, om daar een bijzonder zwaard te laten maken. Met dat zwaard zoekt ze O-Ren Ishii op, één van de DiVAS en inmiddels het hoofd van de onderwereld van Tokyo. Ze heeft dan ook een heel leger van lijfwachten, de Crazy 88, en daarnaast nog een heel bijzondere lijfwacht: Go Go Yubari, een krankzinnig 17-jarig meisje die graag jongens vermoord die haar proberen te versieren. Ze is een kei met de morgenster.

Geen van hen kan echter The Bride tegenhouden: allemaal vinden ze de dood door haar zwaard. In een tweegevecht lijkt O-Ren Ishii de bovenhand te krijgen, maar uiteindelijk wordt ze gescalpeerd door de wraaklustige ex-bruid. Daarna moeten ook de andere leden het ontgelden. Eén van hen weet haar nog te verrassen en hij, Budd (broer van Bill), begraaft haar levend. Door pure wilskracht slaat zij zich hier echter door heen, en uiteindelijk blijft alleen Bill over. Ook hij vindt uiteindelijk de dood, dankzij de zogenaamde ‘Five-Point-Palm-Exploding-Heart” techniek.
Kortom, The Bride is misschien wel de gevaarlijkste en dodelijkste vrouw op aarde, die zeer goed kan omgaan met vuurwapens en steekwapens, terwijl ze daarnaast in handgevechten ook zeer gevaarlijk is. Combineer dat met een enorme wilskracht, gedrevenheid en dadendrang, en je mag op je blote knietjes bidden dat ze nooit wraak op jou komt nemen.

Quote:
I've kept you alive for two reasons. And the first reason is information.

But I am gonna ask you questions. And every time you don't give me answers, I'm gonna cut something off. And I promise you, they will be things you will miss.

As I said before, I've allowed you to keep your wicked life for two reasons. And the second reason is so you can tell him in person everything that happened here tonight. I want him to witness the extent of my mercy by witnessing your deformed body. I want you to tell him all the information you just told me. I want him to know what I know. I want him to know I want him to know. And I want them all to know they'll all soon be as dead as O-Ren.
geschreven door Colonel_KurzVSTyler Durden

Afbeelding

Acteur: Brad Pitt

Film: Fight Club

Beschrijving:
Tyler Durden is een man die er een hele eigen filosofie op na houdt, we gaan allemaal toch naar de kloten, dus zorg dat je als eerste aan de eindstreep bent. . Tyler gelooft namelijk dat "zelfverbetering" enkel voor de zwakken is, het is "zelfvernieling" dat het leven meer waarde geeft. Met deze moraal in het achterhoofd heeft hij de eerste fightclub opgericht. Deze fightclubs bestaan uit groepjes mannen die genoeg hebben van de huidige maatschappij en hun woede en angsten kwijt raken door gevechten met elkaar aan te gaan. Zelf is Tyler een van de meest bedreven ‘knokkers’ en weet hij telkens weer zijn grenzen te verleggen in bloedige battles. Als zeepvertegenwoordiger reist hij de hele wereld af en de fightclubs schieten met bosjes uit de grond. De honderden deelnemende mannen zien Durden ook als hun Messias en blijven hun grenzen steeds verleggen. Maar dit onvoorwaardelijke vertrouwen wat de vechters krijgen in hun verlosser, blijkt juist de 'trigger' die de ware aard van Durden bovenwater laat komen. De fightclubs die door Durden opgezet zijn blijken geen andere bedoeling te hebben dan een soort personencultus te vormen, die als doel heeft de maatschappij ten val te brengen.

Tyler Durden is een man die de walging voor de kip-zonder-kop samenleving zo hoog heeft zitten dat hij niets liever doet deze ten val te brengen. Zijn charisma en doorzettingsvermogen zijn hierbij de belangrijkste wapens. Dit samen met zijn idealistische visie en zijn uitzonderlijk incasseer vermogen maken hem een man om voor op te passen.

Quote:
All the ways you wish you could be, that's me. I look like you wanna look, I fuck like you wanna fuck, I am smart, capable, and most importantly, I am free in all the ways that you are not.geschreven door KoenzVoor toelichting: zie http://www.filmtotaal.nl/forum/viewtopic.php?t=2984
De regels: Breng je stem dikgedrukt en in het rood uit: ["color=red"][b"]stem[/b][/color] (alleen dan zonder de aanhalingstekens, en het komt er zo uit te zien: stem
Je stem is alleen geldig als je jezelf voor 08-09-2005 hebt geregistreerd, dit is om fraude te voorkomen. Elke battle duurt in principe 72 uur.

Gebruikersavatar
gollum36
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 13593
Lid geworden op: 12 mei 2003 16:15
Locatie: Zwolle

Bericht door gollum36 » 25 sep 2005 11:10

Ik neig naar The Bride dus het tegenkamp moet zijn best gaan doen.

LuciusMalfoy
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3314
Lid geworden op: 19 feb 2005 15:54
Locatie: Achtâh de duinûh...

Bericht door LuciusMalfoy » 25 sep 2005 11:16

Ok, mijn stem gaat naar: The Bride. Kiddo had het liefste gewoon een getrouwde, vredelievende soccer-mom geweest. Doordat haar verleden haar dat onmogenlijk kwam maken op dat wat de mooiste dag van haar leven had moeten zijn, stelt ze nu alles in staat dat verleden te wreken. Ze heeft eigenlijk geen keus, want alles waar ze het voor deed, is haar afgenomen.

Bloedwraak maakt een gevaarlijk bad-ass, véél meer dan opperhopman zijn van de plaatselijke stoeivereniging. Hoe groot die laatstgenoemde beweging uiteindelijk ook wordt...
Laatst gewijzigd door LuciusMalfoy op 25 sep 2005 11:17, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
dannyB
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 14423
Lid geworden op: 18 aug 2003 14:12
Locatie: Schijndel

Bericht door dannyB » 25 sep 2005 11:17

gollum36 schreef:Ik neig naar The Bride
Ik ook..
Ik hoor graag argumenten voor Durden.

Gebruikersavatar
KoenZ
Regisseur
Regisseur
Berichten: 5482
Lid geworden op: 17 jul 2003 11:31
Locatie: Valkenswaard

Bericht door KoenZ » 25 sep 2005 11:31

Tja, the Bride is natuurlijk heel stoer, en kan leuk met een zwaardje zwaaien. Maar ze kan niet op tegen Bad-Ass Durden. Vergelijk de doeleindes van beide eens: De Bruid wil wraak halen op de mensen die haar huwelijksdag in de war hebben geschopt. Durden wil de maatschappij ten val brengen.

Natuurlijk is het stoer om met een zwaard ledematen af te hakken, rond te rijden op een blitse motor, ingepakt in een te strakke gele lichaamsbedekkende-legging. Maar zonder dat uiterlijk vertoon, wat blijft er dan nog voor een bad-ass over?

Durden zijn badasserigheid zit helemaal van binnen, hij heeft een maatschappelijk streven en niets of niemand die hem daarin kan stoppen.
En daar heeft hij geen hatori-hanzo zwaard voor nodig!

Gebruikersavatar
hermit elephant
Regisseur
Regisseur
Berichten: 6614
Lid geworden op: 22 okt 2003 18:09
Locatie: Heerlen

Bericht door hermit elephant » 25 sep 2005 11:47

Sterk betoog KoenZ! Ik twijfel!!!

Gebruikersavatar
KoenZ
Regisseur
Regisseur
Berichten: 5482
Lid geworden op: 17 jul 2003 11:31
Locatie: Valkenswaard

Bericht door KoenZ » 25 sep 2005 11:50

hermit elephant schreef:Sterk betoog KoenZ! Ik twijfel!!!
Als je uiteindelijk maar overstag gaat! That's all that matters to me! 8)

Gebruikersavatar
Colonel_Kurz
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 30502
Lid geworden op: 29 dec 2002 11:59
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door Colonel_Kurz » 25 sep 2005 11:57

KoenZ schreef:Durden zijn badasserigheid zit helemaal van binnen, hij heeft een maatschappelijk streven en niets of niemand die hem daarin kan stoppen.
Behalve hemzelf natuurlijk, wat ook uiteindelijk gebeurd omdat diegene die hem als alter ego heeft gecreëerd, ook weer termineert. Tja, als je het al niet eens met jezelf eens bent, wat blijft er dan nog voor badass over? Die twijfel, daar heeft The Bride allerminst last van...

Gebruikersavatar
KoenZ
Regisseur
Regisseur
Berichten: 5482
Lid geworden op: 17 jul 2003 11:31
Locatie: Valkenswaard

Bericht door KoenZ » 25 sep 2005 12:02

Colonel_Kurz schreef:
KoenZ schreef:Durden zijn badasserigheid zit helemaal van binnen, hij heeft een maatschappelijk streven en niets of niemand die hem daarin kan stoppen.
Behalve hemzelf natuurlijk, wat ook uiteindelijk gebeurd omdat diegene die hem als alter ego heeft gecreëerd, ook weer termineert.
Je kunt het ook zien als een opoffering in dienst van zijn volgelingen! Een groots gebaar!

Gebruikersavatar
Bukowski
Regisseur
Regisseur
Berichten: 5591
Lid geworden op: 09 mei 2003 16:30
Locatie: Zwollywood

Bericht door Bukowski » 25 sep 2005 12:07

Ben je eigenlijk wel een badass als je daar een alterego voor nodig hebt?

Gebruikersavatar
El Chivo
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 10880
Lid geworden op: 01 nov 2003 13:28
Locatie: Leuven

Bericht door El Chivo » 25 sep 2005 12:08

KoenZ schreef:
Colonel_Kurz schreef:
KoenZ schreef:Durden zijn badasserigheid zit helemaal van binnen, hij heeft een maatschappelijk streven en niets of niemand die hem daarin kan stoppen.
Behalve hemzelf natuurlijk, wat ook uiteindelijk gebeurd omdat diegene die hem als alter ego heeft gecreëerd, ook weer termineert.
Je kunt het ook zien als een opoffering in dienst van zijn volgelingen! Een groots gebaar!
Daar was toch *niets* zelfopoffering aan, je kon als het ware de radeloosheid in Durden's ogen zien op dat moment.

Gebruikersavatar
Colonel_Kurz
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 30502
Lid geworden op: 29 dec 2002 11:59
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door Colonel_Kurz » 25 sep 2005 12:09

KoenZ schreef:
Colonel_Kurz schreef:
KoenZ schreef:Durden zijn badasserigheid zit helemaal van binnen, hij heeft een maatschappelijk streven en niets of niemand die hem daarin kan stoppen.
Behalve hemzelf natuurlijk, wat ook uiteindelijk gebeurd omdat diegene die hem als alter ego heeft gecreëerd, ook weer termineert.
Je kunt het ook zien als een opoffering in dienst van zijn volgelingen! Een groots gebaar!
Onzin. Het alter ego wordt afgeschoten omdat de echte persoon vind dat het genoeg is geweest, dat Durden te ver is gegaan.

robertvt
Bijrol
Bijrol
Berichten: 18
Lid geworden op: 06 sep 2005 14:02

Bericht door robertvt » 25 sep 2005 12:11

Ben je eigenlijk wel een badass als je daar een alterego voor nodig hebt?
Maar Durden heeft geen alter ego nodig.
Durden is het alter ego.
We hebben het niet over de narrator, maar over het alter ego, op zich zelf staand, zeg maar.

Gebruikersavatar
KoenZ
Regisseur
Regisseur
Berichten: 5482
Lid geworden op: 17 jul 2003 11:31
Locatie: Valkenswaard

Bericht door KoenZ » 25 sep 2005 12:14

Colonel_Kurz schreef:
KoenZ schreef:
Colonel_Kurz schreef:Behalve hemzelf natuurlijk, wat ook uiteindelijk gebeurd omdat diegene die hem als alter ego heeft gecreëerd, ook weer termineert.
Je kunt het ook zien als een opoffering in dienst van zijn volgelingen! Een groots gebaar!
Onzin. Het alter ego wordt afgeschoten omdat de echte persoon vind dat het genoeg is geweest, dat Durden te ver is gegaan.
Hij is te ver gegaan, dus dit is de enige manier waarop hij zijn volgelingen nog kan indekken, en kan beschremen van zijn eigen bezetenheid.

Gebruikersavatar
ash_
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 11244
Lid geworden op: 07 mei 2003 18:22
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Bericht door ash_ » 25 sep 2005 12:20

KoenZ schreef:
Colonel_Kurz schreef:
KoenZ schreef: Je kunt het ook zien als een opoffering in dienst van zijn volgelingen! Een groots gebaar!
Onzin. Het alter ego wordt afgeschoten omdat de echte persoon vind dat het genoeg is geweest, dat Durden te ver is gegaan.
Hij is te ver gegaan, dus dit is de enige manier waarop hij zijn volgelingen nog kan indekken, en kan beschremen van zijn eigen bezetenheid.
Dus hij is eigenlijk meer psychopaat dan badass?

Gesloten