Korte film is hot!

Plaats reactie
Gebruikersavatar
GoShort
Figurant
Figurant
Berichten: 6
Lid geworden op: 18 jan 2010 12:15
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Korte film is hot!

Bericht door GoShort » 19 okt 2011 13:27

De korte film is populairder dan ooit. Op internet worden populaire ‘shorts’ meer dan 10 miljoen keer bekeken en de voorfilm beleeft een comeback in de bioscoop. Go Short, hét festival voor de korte film, biedt voortaan maandelijks een kwalitatieve selectie met de beste internetfilms en startte onlangs het initiatief ‘De Voorfilm Moet Terug’.

Kijkcijferkanonnen en verborgen parels
Elke dag worden meer dan 3 miljard YouTube-video’s bekeken en in één maand wordt er meer videomateriaal geüpload dan de drie grootste Amerikaanse televisiezenders in 60 jaar samen hebben geproduceerd. Er is een wildgroei aan internetfilmpjes ontstaan, maar één ding is zeker online video is massive.
Het internet blijkt een vruchtbaar platform voor de korte film. Het Nederlandse kortefilmfestival Go Short ziet elk jaar een stijgende lijn in het aantal inzendingen en in de bezoekersaantallen van het festival. “Dankzij het internet is de korte film populairder dan ooit. Korte films zijn verrassend, veelzijdig en een showcase voor vaak jonge en talentvolle filmmakers. Als gatekeeper willen wij vooral het beste van de korte film laten zien laten zien, op het grote doek maar ook online”, aldus de organisatie.

De beste Online Shorts
Uit het overgrote aanbod aan online video’s biedt Go Short voortaan maandelijks een selectie van vijf verse ‘online shorts’. De geselecteerde films zijn kort en krachtig; in een aantal minuten verrassen ze de kijker met hun sterke ideeën en vindingrijke concepten. Op de website van het festival zijn de nieuwste kijkcijferkanonnen in HD-kwaliteit te zien. Deze maand bevat het programma o.a. Tape Generations, een verrassend werk van de onlangs aan de HKU-afgestudeerde Johan Rijpma, die binnen een maand al meer dan half miljoen views wist te behalen.
Het publiek bepaalt welke twee films doorgaan naar de finale en kan zelf ook tips aandragen. De winnende film wint de Biosagenda / Go Short Online Award t.w.v. € 1.500 die tijdens het Go Short festival in maart 2012 wordt uitgereikt.

Voorfilm terug in de bioscoop
Go Short startte onlangs ook het initiatief ‘De Voorfilm Moet Terug’. In filmhuizen in Nijmegen, Utrecht, Den Haag en Maastricht zijn sinds kort weer voorfilms te zien, zoals o.a. Dusk van de gerenommeerde fotograaf en filmmaker Erwin Olaf.
De voorfilm is de perfecte manier om de korte film te presenteren aan een groot publiek en de aandacht te geven die het verdient. Bovendien is het een leuke verrassing voor het publiek in afwachting voor de hoofdfilm.


Wil jij ook weer korte films in de bioscoop? Steun de actie via Facebook! Kijk voor meer informatie op http://www.goshort.nl

Go Short - International Short Film Festival Nijmegen is hét festival voor de korte film in Nederland. De 4e editie van filmfestival Go Short vindt plaats van 14 tot en met 18 maart 2012 in Nijmegen.
Bijlagen
Go_Short_Erwin_Olaf_Dusk.jpg
Go_Short_Erwin_Olaf_Dusk.jpg (46.17 KiB) 9443 keer bekeken

Plaats reactie