Welk nieuws kan jou nog schokken, verbazen of verbijsteren?

Bespreek het actuele nieuws.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ann McDunn
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 19336
Lid geworden op: 23 aug 2003 12:56
Locatie: Buitenpost
Contacteer:

Bericht door Ann McDunn » 24 jan 2006 01:57

ash_ het is begrijpelijk dat je de berichtgeving over veel ernstiger dingen dan een walvis overdreven vind, maar volgens mij is het de bedoeling van Il Padrino helemaal niet dat dit nieuws niet gegeven moet worden, maar dat het inderdaad ook te veel kan zijn. Iedereen is alweer over gegaan tot de orde van de dag. Hoe kan je je nu zo kwaad maken over het al of niet berichtgeven over het leed in Afrika en alle andere landen, je schrijft "hoe zou jij je voelen" maar die mensen weten niet eens waar wij naar kijken, of wat we eigenlijk voor berichtgeving krijgen. Heel vaak zijn het oude beelden die telkens opnieuw voorbij komen. De berichtgeving over Irak is ook al op een laag pitje gezet en daar gebeuren dagelijks nog vreselijke dingen. Wil jij nu echt iedere avond al het wereldleed op de TV zien? Dat heeft niets meer met een verkeerde instelling te maken, want ik denk dat niemand dat graag wil. Het is natuurlijk jouw zaak als je de hoeveelheid aandacht overtrokken vond, maar je kunt niet ontkennen dat er tenminste wat aan gedaan werd. Voor het echte grote leed weet ik geen oplossing en ik kan er ook niets aan doen en zo voelen en beleven de meeste mensen het. Zit hier niet een klein beetje achter dat er bij zo'n walvis eindelijk eens iets aan gedaan kon worden?

Gebruikersavatar
Il Padrino
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3087
Lid geworden op: 19 feb 2004 16:06
Locatie: Maastricht
Contacteer:

Bericht door Il Padrino » 24 jan 2006 13:23

Er is verschrikkelijk veel leed op de wereld, en ik ben egoïstisch genoeg om toe te geven dat het te veel is om iedere dag bij al het leed stil te staan, omdat ik het niet eens allemaal kan bevatten. Dan is het makkelijker, en oprechter om af en toe bij klein leed stil te staan. Ik vind walvissen sinds mijn 5e al fascinerende beesten, en trek me hun leed al jaren aan (walvisvarende Noren en Japanners kan ik wel schieten), dus ook een walvis in de Theems vind ik een interessant gegeven om te volgen (interessanter dan een poema op de Veluwe). Maar mag dat dan niet "omdat er ergere dingen zijn"? En ik me ten opzichte van Afrikanen moet schamen dat ik me op dat moment het leed van die ene walvis meer aantrek dan dat van hun continent?

De vergelijking tussen het leed van een Afrikaan en waar wij ons mee bezig houden klinkt oprecht, maar is volgens mij meer hypocriet. Want, hoe zou jij je voelen als je in een oorlogsgebied woonde, en verschrikkelijke dingen iedere dag ziet, kindsoldaten, mensen die door hun corrupte regering gedupeerd worden en een hongerdood sterven, en al dat soort zaken meer, en je weet dat er in Nijmegen iemand is die op een willekeurig moment liever kijkt naar een film over een man met een kettingzaag aan zijn arm die zombies in mootjes hakt, terwijl in het dorp naast dat van jou net kinderen in mootjes zijn gehakt?

En hoe zou je het vinden dat er iemand in Maastricht liever naar een film over een rijke corrupte Italiaanse misdadiger kijkt dan zich druk te maken over jouw situatie?

En hoe zou je het vinden dat miljoenen mensen liever wegzappen bij beelden van jouw hongerige zoontje, en dan gaan kijken hoe een stel kaaskoppen op ijzer over kunstmatig bevroren water gaan, terwijl jij niet eens schoon water kunt drinken?

En tot waar wil je je vergelijking doorvoeren? Mogen we ons wel druk maken over de 2986 doden op 11 september 2001, als er iedere dag bijna 3x zo veel mensen in Afrika aan AIDS doodgaan?

Met alle respect, je kunt niet iedere dag stilstaan bij al het wereldleed, dat is simpelweg te veel. Natuurlijk zijn er belangrijkere dingen dan één walvis, één minister van een klein land die vreemde uitspraken doet of één moeder die haar dochter vermoordt, maar die zijn niet op elk moment van de dag interessanter. En laten we alsjeblieft niet onze ogen voor klein leed sluiten omdat er veel belangrijker en groter leed elders is. Want ik denk dat dan de wereld nog slechter af zou zijn.

Gebruikersavatar
ash_
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 11244
Lid geworden op: 07 mei 2003 18:22
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Bericht door ash_ » 24 jan 2006 20:15

Ik herhaal het nog maar eens: het gaat mij erom dat ik de aandacht voor die walvis overtrokken vond. Er mag best over bericht worden maar om daar nu minutenlange reportages over te maken? Daar zit hem de crux.

Mij beschuldigen van hypocrisie omdat ik ook wel eens een filmpje kijk en niet aan Afrika denk is flauw. Natuurlijk kan ik mij niet dag en nacht bezig houden met de ellende overal in de wereld. Maar het journaal is net bedoeld om over die zaken te berichten. En ik kijk ook naar het journaal om mij van dat soort zaken op de hoogte te stellen. Nogmaals, ik zeg niet dat dit soort "leuk" nieuws niet in het journaal mag maar als het zo onbelangrijk is als dit, stop het dan aan het einde en laat de rest van de tijd aan het belangrijke nieuws.

Gebruikersavatar
Red
Regisseur
Regisseur
Berichten: 7922
Lid geworden op: 10 mar 2004 11:48
Locatie: Mestreech
Contacteer:

Bericht door Red » 24 jan 2006 21:12

Op de eerste plaats: Ik deel de mening van Ash dat de mate van berichtgeving over deze verdwaalde walvis overtrokken was.

Daarnaast wil ik even verder ingaan op het bericht.
Wat hebben we? Een walvis die in de noordzee een verkeerde afslag heeft genomen en een stuk de Theems in zwemt. Hij botst tegen was dingen aan en is gedesoriënteerd (maar voor hetzelfde geld was hij gewoon op zoek naar een exemplaar van whale rider bij de plaatselijke DVD-boer, want weten wij veel)

Wat gebeurt er? De media duikt er als vliegen op een hoop stront op af en bezorgen dat beest de schrik van zijn leven.

En dan? Door de berichtgeving in de media komen er hordes mensen op het fenomeen af, want laten we eerlijk zijn: dat zie je niet elke dag (met wat voor rede hij ook de toeristen en inwoners goededag kwam zeggen).

Dit is het moment om ons even in te leven in de walvis zelf:
Je bent hopeloos verdwaald en zwemt/drijft rond in een plas water waarbij je niet elke kant op kunt gaan die je zelf wil. Je hoort een hoop geroep en lawaai om je heen, ziet lichtflitsen (je weet niet dat ze foto's van je maken), en waarschijnlijk krijg je zo nu en dan iets op je hofd waarvan je niet weet dat het naar je wordt toegesmeten.
Dan hoor je nog harder geluid en komen er opeens grote schimmen op je af en proberen je te pakken. Ze doen alle moeite je vast te houden wat je ook probeert (weet jij veel dat ze je willen helpen). Alle stress die je al in je lijf hebt wordt de nodige keren verveelvoudigd en uiteindelijk ben je op het einde van je krachten en blaas je de laatste adem uit.

We gaan weer terug uit het lijf van de walvis en keren terug naar een andere werkelijkheid.

Wat nou wanneer men die walvis gewoon had gelaten; misschien had ie dan wel vanzelf een ingeving gekregen, was hij vanzelf gedraaid en terug gezwommen de zee in.
Maar nee hoor. Het wezen dat deze planeet nooit had horen te bevolken moest dat beest weer zo nodig te hulp schieten. Waarom? Om zichzelf op de borst te kloppen en te kunnen zeggen dat ze zo'n goede natuur/dieren vrienden zijn. Om er zelf een beter gevoel van te krijgen.
Deze mensen hadden beter ervoor kunnen zorgen dat er wat minder rommel op de straat lag, dat mensen in een bejaardentehuis een leuk dagje uit gehad zouden hebben of iets dergelijks. Maar nee, ze moesten weer voor moeder natuur gaan spelen.
Laat de natuur toch zijn eigen gang gaan; waarschijnlijk heeft die walvis door die hulptroepen meer stress gekregen en is aan de gevolgen daarvan gestorven. Wij staan veel te ver van de natuur af om deze op een nog adequate manier te kunnen helpen.

Dus mensen dierenredders: ga wat zinnigs doen met je tijd; desnoods Evil dead kijken.

Gebruikersavatar
kingcreole
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 750
Lid geworden op: 08 nov 2004 19:41
Locatie: Groningen

Bericht door kingcreole » 25 jan 2006 17:42

Chris Penn overleden

R.I.P

Gebruikersavatar
Ann McDunn
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 19336
Lid geworden op: 23 aug 2003 12:56
Locatie: Buitenpost
Contacteer:

Bericht door Ann McDunn » 25 jan 2006 18:10

kingcreole schreef:Chris Penn overleden

R.I.P
Niet alleen omdat het Chris Penn is, maar 43 jaar is nog zo jong! Normaal gesproken had hij nog zoveel jaren door kunnen gaan. Inderdaad schokkend nieuws.

Gebruikersavatar
kingcreole
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 750
Lid geworden op: 08 nov 2004 19:41
Locatie: Groningen

Bericht door kingcreole » 25 jan 2006 18:29

Ann McDunn schreef:
kingcreole schreef:Chris Penn overleden

R.I.P
Niet alleen omdat het Chris Penn is, maar 43 jaar is nog zo jong! Normaal gesproken had hij nog zoveel jaren door kunnen gaan. Inderdaad schokkend nieuws.
ja inderdaad.....weet je al iets over de doodsoorzaak?

Gebruikersavatar
Ann McDunn
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 19336
Lid geworden op: 23 aug 2003 12:56
Locatie: Buitenpost
Contacteer:

Bericht door Ann McDunn » 25 jan 2006 18:29

De 25-jarige man uit Westergeest heeft bekend het 13-jarige meisje uit Oudwoude te hebben verkracht, maar ook is er uitgekomen door DNA sporen en dat heeft hij ook bekend dat hij in mei 2004 een 5-jarig meisje uit Deventer heeft verkracht. In oktober vorig jaar heeft hij geprobeerd een 11-jarig meisje uit Kollum aan te randen, maar die wist gelukkig weg te komen, alle slachtoffertjes werden bedreigd met een mes, het zal wel weer een stumper zijn, maar van mij mogen ze hem castreren. :x Hij heeft zelf een vriendin en kinderen.

kingcreole volgens mij is daar nog niets over bekend gemaakt.

Gebruikersavatar
Flippie
Filmster
Filmster
Berichten: 418
Lid geworden op: 26 sep 2005 18:19
Locatie: Thuis
Contacteer:

Bericht door Flippie » 25 jan 2006 18:49

Ann McDunn schreef:De 25-jarige man uit Westergeest heeft bekend het 13-jarige meisje uit Oudwoude te hebben verkracht, maar ook is er uitgekomen door DNA sporen en dat heeft hij ook bekend dat hij in mei 2004 een 5-jarig meisje uit Deventer heeft verkracht. In oktober vorig jaar heeft hij geprobeerd een 11-jarig meisje uit Kollum aan te randen, maar die wist gelukkig weg te komen, alle slachtoffertjes werden bedreigd met een mes, het zal wel weer een stumper zijn, maar van mij mogen ze hem castreren. :x Hij heeft zelf een vriendin en kinderen.

kingcreole volgens mij is daar nog niets over bekend gemaakt.

vreselijk.... hoe kan je nou zo iets doen...... :x

Gebruikersavatar
gollum36
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 13593
Lid geworden op: 12 mei 2003 16:15
Locatie: Zwolle

Bericht door gollum36 » 25 jan 2006 20:26

Van mij mogen ze hem castreren. Pardon my french, maar wat een gore zak! Een meisje van 5 en een meisje van 13 verkrachten! Daar kan ik echt pissig om worden.

Gebruikersavatar
sickboy1984
Regisseur
Regisseur
Berichten: 9746
Lid geworden op: 19 nov 2004 09:29
Locatie: ergens

Bericht door sickboy1984 » 25 jan 2006 22:21

dubbelpost
Laatst gewijzigd door sickboy1984 op 25 jan 2006 22:24, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
sickboy1984
Regisseur
Regisseur
Berichten: 9746
Lid geworden op: 19 nov 2004 09:29
Locatie: ergens

Bericht door sickboy1984 » 25 jan 2006 22:24

gollum36 schreef:Van mij mogen ze hem castreren. Pardon my french, maar wat een gore zak! Een meisje van 5 en een meisje van 13 verkrachten! Daar kan ik echt pissig om worden.
Ik ook en echt een gevoel van machteloosheid.
Idd castreren, hoe kun je nou een klein meisje pijn doen, lichamelijk en geestelijk kapot maken.
Vorige week ook zoiets op netwerk gezien, ging over een gozer die kinderporno sites kraakte en toen kreeg je ook een geluidsfragment te horen van een man die een baby verkrachte, zoiets gaat door merg en been. liefst zou je zo geestelijk net zo kapot maken als zij anderen hebben aangedaan.

Gebruikersavatar
Ann McDunn
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 19336
Lid geworden op: 23 aug 2003 12:56
Locatie: Buitenpost
Contacteer:

Bericht door Ann McDunn » 26 jan 2006 01:01

Laat dat maar weer aan de heren psychologen over, de man zal wel weer ontoerekeningsvatbaar verklaard worden. Dat meisje van 13 zal het lichamelijk waarschijnlijk wel weer te boven komen, al zal ze geestelijk hier een enorme klap van hebben gekregen, ze heeft 2 uur naakt aan een boom vastgebonden gestaan, maar zo'n kleine stumper van 5 lichamelijk ook niet. Overigens zijn ze nog steeds met hem bezig omdat er meerdere aanrandingen geweest zijn, nogmaals castreren voordat hij het weer kan doen. }:

Gebruikersavatar
jacq
Regisseur
Regisseur
Berichten: 7783
Lid geworden op: 16 dec 2003 19:58
Locatie: Apeldoorn

Bericht door jacq » 26 jan 2006 08:37

Als ik zulke nieuwsberichten hoor, word ik dus ECHT kwaad. Alleen al dat woord verkrachten :x Een baby, waar hebben we het over ??? Of een klein kind, bahhhh. Tjaa, ik denk niet dat een "normaal" denkend iemand dit ooit zal begrijpen, toch vind ik het vreselijk en vind ik castreren nog een milde straf, sorry :oops:

Ze zeggen altijd dat verkrachten een geweldsuiting is, maar wat kun je nu in godsnaam tegen een baby hebben, wat moet hij/zij jou dan gedaan hebben. Ik vat dat echt dus niet. Stenigen, ja dat vind ik wel wat, maar mag natuurlijk niet. Die man is ziek en daar moet mee gepraat worden, nou nee, vind ik niet, sorry.

Gebruikersavatar
Flippie
Filmster
Filmster
Berichten: 418
Lid geworden op: 26 sep 2005 18:19
Locatie: Thuis
Contacteer:

Bericht door Flippie » 28 jan 2006 14:59

ja idd jacq vreselijk :xjongetje van 8 door het ijs gezakt, verdronken..... :( ook vreselijk..... dit is dus 1 van de min punten van de winter...... :x

Plaats reactie