W.O.II en nu?

Bespreek het actuele nieuws.
Gebruikersavatar
enclave2
Filmster
Filmster
Berichten: 530
Lid geworden op: 14 jun 2008 15:37
Contacteer:

W.O.II en nu?

Bericht door enclave2 » 15 dec 2008 17:57

Ann McDunn schreef:Elsevier woensdag 26 november 2008:

VVD: Rouvoets schaamhaar-registratie is krankzinnig
De VVD eist dat minister André Rouvoet (ChristenUnie) voor Jeugd en Gezin stopt met het registreren van privégegevens over schaamhaargroei, rookgedrag en condoomgebruik bij kinderen en jongeren.
Rouvoet slaat door met zijn Kinddossier, vindt de VVD
VVD-Kamerlid Ineke Dezentjé is "geweldig geschrokken" van deze categorieën in het Elektronisch Kinddossier (EKD).

Artsen hebben een uitgebreide instructie gekregen hoe zij bepaalde gegevens moeten registreren. Zo moet worden aangegeven of een kind wel of geen schaamhaar heeft, en zo ja, hoe het er dan uitziet.
"Gekruld of ongekruld"
"Geen schaamhaar", "lichte of donkere beharing", "gekrulde of ongekrulde beharing" en "beharing volwassen" zijn opties waaruit kan worden gekozen. "Gaat de schaamhaarpolitie dit controleren?" vraagt Dezentjé zich af in het AD.
Condoom
Andere vragen in de zogenoemde Basisdataset gaan over onder meer roken, seks, en relaties. Zoals: "Hoe oud was je bij de eerste keer?" "Hoe vaak heb je geslachtsgemeenschap?" en "Gebruik je een condoom?"
Rouvoet laat in een reactie weten dat dit niet bij iedereen wordt onderzocht, maar dat er alleen naar wordt gekeken als het relevant is. Volgens de VVD schiet Rouvoet "echt door".
De Kamer debatteert vandaag voer het EKD.
Door Claudia van Zanten.

Mijn reactie is: Absolute waanzin, die je verwacht van iemand die pornosite's bezoekt maar niet van een minister, dat er zo'n EKD bestaat is op zich al schandalig en dat artsen daar verplicht aan moeten meewerken ook! Als je naar een arts gaat verwacht je dat hij bepaalde dingen vraagt, maar dat het daarna wordt opgeslagen is het zoveelste bewijs dat het boek en de film 1984 van George Orwell wel héél dicht bij de waarheid komt. Dat ze over zoiets moeten debatteren is op zich al belachelijk, verbieden en schrappen dit soort waanzinnige wetten en laat Rouvoet maar gitaar gaan spelen.

Afbeelding
Eerst over het idee van Rouvoets: nee het klinkt mij ook niet echt zinvol in de oren.

Dan over jou reactie. ''Deze man heeft niets geleerd van W.O. II.''

Waar haal je het lef vandaan! Hoe kan je zo ondoordacht en makkelijk een link leggen tussen het registeren van persoonsgegevens en een oorlog die 50 miljoen levens heeft gekost? Een oorlog begonnen vanuit ziek idealisme en haat?? Kortom WEET JIJ WEL WAAR JE HET OVER HEBT??
Maar je bent niet de enige die zeer ondoordacht en kortzichtig nadenkt:

Betogers met davidsterren

Staatssecretaris Bijleveld is woedend over de manier waarop zondag op Curacao is gedemonstreerd tegen de invloed van Nederland. Boze Antillianen gingen de straat op. Ze droegen davidsterren (net als de joden in de Tweede Wereldoorlog) en beschuldigden Nederland van neo-kolonialisme, omdat de Nederlandse regering meer invloed krijgt op de financiën van Curacao en Sint Maarten.

Die twee eilanden krijgen een autonome status. Bonaire, Saba en Sint Eustatius worden Nederlandse gemeenten.
Volgens Bijleveld heeft de bevolking van Curacao en Sint Maarten in een referendum zelf voor de nieuwe opzet van de Nederlandse Antillen gekozen. Nederland zal voor 1,7 miljard euro de Antilliaanse staatsschuld saneren in ruil voor toezicht op de financiën zodat er geen nieuwe schulden ontstaan.

Maandag worden tijdens de rondetafelconferentie op Curacao de laatste onderhandelingen gevoerd. Volgend jaar mogende Antillianen zich in een referendum nog eens over het akkoord uitspreken.

bron: nos.nl
HOE DURVEN ZE? :x Ik ben geen fan van premier JPB en staatssecretaris Bijleveld maar dit is toch echt bizar en ik ben het volledig met de staatssecretaris eens.

De Antillianen kosten ons alleen maar geld en wat hier heen komt is uitschot dat alles verkracht en jat waar ze de hand op kunnen leggen. En dan deze beschuldigen?! Kappen met het sturen van geld en hulp! Als ze ons van zulke erge dingen beschuldigen verdien je helemaal NIKS van ons.

Gebruikersavatar
patrob
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 12596
Lid geworden op: 11 jul 2007 12:04
Locatie: Hengelo
Contacteer:

Bericht door patrob » 15 dec 2008 18:22

De tweede wereldoorlog is ook begonnen met de extreme denkbeelden van één man. Ik weet dat ik het daarmee een beetje zwart/wit stel, maar onderschat de invloed van zo'n man nooit. Natuurlijk is Rouvoet geen Hitler, maar dat beweert Ann volgens mij ook nergens.

En WAAR HAAL JIJ HET GORE LEF VANDAAN, om maar voor de zoveelste keer een complete bevolkingsgroep over één kam te scheren. Ik vind je eigenlijk maar een hardleers kleingeestig mannetje. :N

Gebruikersavatar
enclave2
Filmster
Filmster
Berichten: 530
Lid geworden op: 14 jun 2008 15:37
Contacteer:

Bericht door enclave2 » 15 dec 2008 18:51

Ik scheer ze misschien over dezelfde kam maar dat is het enige waar deze bevolkingsgroep bekent om is. In berichten over ''groepsverkrachtingen'' worden ze vaak genoemd. Ook in de moordcijfers die elsevier publiseerde was het toch opmerkelijk dat zo'n klein percentage mensen verantwoordelijke is voor 50% van de moorden in dit landje....

Maar ik wil het niet uitgebreid over dit stukje hebben want deze topic gaat over W.O.II en nu, en de aburde vergelijkingen die worden gemaakt. En als je zelf al zegt ''Rouvoet is geen Hitler'' dan geef je zelf toch al aan hoe absurd de vergelijkingen zijn?!

Gebruikersavatar
Ann McDunn
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 19336
Lid geworden op: 23 aug 2003 12:56
Locatie: Buitenpost
Contacteer:

Bericht door Ann McDunn » 16 dec 2008 02:12

enclave2 had je het als reactie onder mijn item gezet dan had ik meteen gelezen, maar wat weet jij eigenlijk van het begin van de oorlog af? En waar ik het lef vandaan haal, als ze voor W.O.II niet alles hadden geregistreerd op grote schaal dan hadden en geen 50 miljoen levens verloren hoeven gaan, of heb je dat niet geleerd op school? Ondoordacht en makkelijk, beste jongen je weet niet waar je over praat, het gaat hier inderdaad over de persoonsgegevens en daar heeft de vijand van toen rijkelijk van geprofiteerd. Vraag het anders eens aan een onderwijzer of lees er eens boeken over, misschien krijg je dan eindelijk eens een kleur, want reken er op dat ik drommels goed weet waar ik het over heb. De oorlog waar jij het over hebt is begonnen uit de vreselijke armoede en idealisme van de bevolking van Duitsland en absoluuut niet alleen door een stel zieke idealisten en haat! Dat kwam later pas, de Duitse bevolking heeft gehoopt op een betere toekomst en zijn achter de verkeerden aangegaan. Rouvoet kan zoiets niet, maar als er een volksmenner komt dan zijn al die gegevens die nu in databanken zijn opgeslagen weer even gevaarlijk als in W.O.II.

Gebruikersavatar
enclave2
Filmster
Filmster
Berichten: 530
Lid geworden op: 14 jun 2008 15:37
Contacteer:

Bericht door enclave2 » 16 dec 2008 11:40

Ik kan toch niet anders zeggen dan dat je je hierbij in de vingers snijdt. Ik lees namelijk veel boeken over oorlog en dus ook W.O.II. En als jij dat ook deed dan had jij geweten wat de nr.1 oorzaak van W.O.II was: namelijk W.O. I.
Het registeren van persoonsgegevens en dergelijke hoort bij de systematiek en punctueel aard van onze oosterburen. Ik heb gelezen hoe de kamp commandant van Auschwitz, de heer Rudolf Höss (veteraan van de W.O.I. ) op ''werkbezoek'' ging naar andere vernietigingskampen en zo op het idee van de ovens kwam en de gaskamers waarin zyklon-b werd gebruikt. Deze ziekelijke gebeurtenissen zijn geboren uit haat. Uit de vernedering van een verloren oorlog en een economische crisis.

En nu Rouvoet. Een Christelijke politicus die naar registratie grijpt omdat hij nogal betuttelend te werk gaat. Hij is misschien wat doorgeslagen maar we leven in een democratie. Als het de bevolking niet bevalt dan zit er voor max. 4 jaar weer een ander. Deze man zijn ideeën komen vanuit de zorg dat de jeugd zou ontsporen en geen haat. Dus nogmaals de vergelijking is volledig uit de lucht gegrepen.
En als je al tegen zoiets als dit zo ageert en de meest bespottelijke beschuldiging uit wat vind je dan wel niet van de VS die registeren zowat alles!

En over je laatste zin we zijn toch één Europa. Blijkbaar vind heel Ned dat geweldig en als ze op vakantie gaan naar de VS laten ze graag al hun gegevens achter. Dit is wat men blijkbaar wil. En waarom tegen de wil van de Nederlander in gaan? Democratie is toch heilig?!

Gebruikersavatar
Ann McDunn
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 19336
Lid geworden op: 23 aug 2003 12:56
Locatie: Buitenpost
Contacteer:

Bericht door Ann McDunn » 18 dec 2008 02:24

Jongeman dat gejij en gejou van je heeft niets met democratie te maken en als je nu nog mijn naam niet weet zeg je maar mevr. Postma, een beetje kalm aan zeg, ik denk toch echt dat ik iets meer van W.O.II afweet dan jij ik ben 67 en ik denk dat je dat echt nog niet haalt. Als je alle boeken nog moet lezen die ik gelezen heb dan ben je nog wel een tijdje zoet. De gebeurtenissen waar je over schrijft zijn inderdaad ontstaan door een kliek haatdragend tuig, maar daar kan je niet het hele Duitse volk aan ophangen. Ik had het over teveel aan registratie van persoonsgegevens in Nederland en niet in Duitsland. De namen van de personen die het kwaad waren in W.O.I en W.O.II zijn me bekend hoor en die hoef je echt niet aan te duiden, je hebt wel gelijk dat er figuren waren die het nog steeds niet konden zetten dat ze W.O.I. hadden verloren, maar dat het volk massaal achter dit soort lui liepen kwam uit pure armoede en niet uit haat (sommigen daargelaten voordat je daar weer over valt). Je kunt echt niet hard maken dat al die Duitse mensen wisten wat er achter de schermen gebeurde voordat ze echt aan de oorlog moesten deelnemen.

En dan nu nog een keer over Rouvoet, die is totaal van de pot gerukt en heeft zelfs verteld dat hijzelf lichtbruin schaamhaar heeft, misschien vindt je dat wel normaal maar ik heb nog niemand gehoord die dit geen absolute waanzin vindt. Wil je mij eens uitleggen waarom artsen moeten doorgeven wat de kleur en structuur van schaamhaar van jongeren is en wat dat te maken heeft met het ontsporen van de jeugd? Wat het woord democratie betreft laten we daar maar niet over praten en ik vind Amerika helemaal niet zo geweldig dus waar heb je het eigenlijk over.

Beste enclave wie zegt er dat de hele Nederlandse bevolking het geweldig vindt dat we één Europa zijn? Je mag mij best beschuldigen van het maken van bespottelijke uitingen hoor, het zal mij een biet zijn wat je daar van zegt, je noemt Rouvoet te betuttelend keurig geformuleerd maar voor heel veel mensen en voor mij is het een vreemd kereltje en dat niemand daar iets van wist noem ik geen democratie!

Ann.

Gebruikersavatar
sickboy1984
Regisseur
Regisseur
Berichten: 9746
Lid geworden op: 19 nov 2004 09:29
Locatie: ergens

Bericht door sickboy1984 » 18 dec 2008 12:21

Sorry ann, hoewel ik enclave een vreemd figuur vind, moet ik eerlijk zeggen dat jou opmerking dat deze man niks wo 2 heeft geleerd absurd en stuitend vond.

de registratie in duitsland was toch echt wel even iets anders dan dit.

en patrob, hij scheert misschien over een kam, maar er valt gewoon simpel weg niet te ontkennen dat de antillen voor veel problemen zorgen en het ons veel geld kost.
Dat deze mensen nu met jodensterren gaan rondlopen vind ik ook stuitend. Nederland gaat notabene een deel van hun staatsschuld afbetalen en wil daarom meer inzicht. De mensen met de jodensterren zijn gewoon bang dat de corruptie word aangepakt en gebruiken nu de jodensterren om medelijden op te wekken. Bij mij werkt dat iig niet en vind het schandalig.

Gebruikersavatar
enclave2
Filmster
Filmster
Berichten: 530
Lid geworden op: 14 jun 2008 15:37
Contacteer:

Bericht door enclave2 » 18 dec 2008 17:21

Ann McDunn, iets wat nog ontbreekt aan je W.O.II analyse is waarom die armoede is ontstaan. De sancties van de geallieerde zorgde voor mega inflatie en dus ging Duitsland economisch geheel ten onder. Dat had niet gehoeven want in tegen stelling tot de vernietigingen uit W.O.II werd W.O.I vooral op de uitgestrekte akkers uitgevochten i.p.v. in de steden. Dus er kan gezegd worden dat de geallieerden zichzelf in de vingers hebben gesneden.

De reden dat je hier nu druk over kan maken over Rouvoet is omdat deze man gekozen is. Het is ons systeem dat het heeft mede mogelijk gemaakt. De meerderheid van de mensen heeft pro Europa politici gestemd tijdens de nationale verkiezingen. De meerderheid van de Nederlander is Amerika geil. Er staat hier niet voor niks op elke hoek van die verschrikkelijke fastfood eettenten. Vandaar dat ik het onder democratie vind horen.

En ik vind Rouvoet ook een aparteling maar de vergelijking is zo onterecht. Ik vind het ook veel te grote woorden voor een mannetje als deze.
Ben heel benieuwd wat Dolf Jansen in zijn oudjaarsconference (nieuwjaarsdag op tv) over hem te melden heeft. Bij P&W kondigde hij aan het veel over Rouvoet te gaan hebben. De relativeren humor van Dolf vind ik ook altijd zeer goed (buiten het feit om dat het vooral heel erg grappig is).

Gebruikersavatar
enclave2
Filmster
Filmster
Berichten: 530
Lid geworden op: 14 jun 2008 15:37
Contacteer:

Bericht door enclave2 » 18 dec 2008 17:22

sickboy1984 schreef:Sorry ann, hoewel ik enclave een vreemd figuur vind, moet ik eerlijk zeggen dat jou opmerking dat deze man niks wo 2 heeft geleerd absurd en stuitend vond.

de registratie in duitsland was toch echt wel even iets anders dan dit.

en patrob, hij scheert misschien over een kam, maar er valt gewoon simpel weg niet te ontkennen dat de antillen voor veel problemen zorgen en het ons veel geld kost.
Dat deze mensen nu met jodensterren gaan rondlopen vind ik ook stuitend. Nederland gaat notabene een deel van hun staatsschuld afbetalen en wil daarom meer inzicht. De mensen met de jodensterren zijn gewoon bang dat de corruptie word aangepakt en gebruiken nu de jodensterren om medelijden op te wekken. Bij mij werkt dat iig niet en vind het schandalig.
Dankje voor deze bijval.

afz. een vreemd figuur :P

Gebruikersavatar
patrob
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 12596
Lid geworden op: 11 jul 2007 12:04
Locatie: Hengelo
Contacteer:

Bericht door patrob » 18 dec 2008 17:55

sickboy1984 schreef: en patrob, hij scheert misschien over een kam, maar er valt gewoon simpel weg niet te ontkennen dat de antillen voor veel problemen zorgen en het ons veel geld kost.
Dat deze mensen nu met jodensterren gaan rondlopen vind ik ook stuitend. Nederland gaat notabene een deel van hun staatsschuld afbetalen en wil daarom meer inzicht. De mensen met de jodensterren zijn gewoon bang dat de corruptie word aangepakt en gebruiken nu de jodensterren om medelijden op te wekken. Bij mij werkt dat iig niet en vind het schandalig.
Natuurlijk heb je daar gelijk in, ik reageerde dan ook voornamelijk op de zin, dat elke Antilliaan die hierheen komt, alles verkracht en jat waar ie z'n handen op kan krijgen. Ik kan er gewoon heel slecht tegen dat een heleboel goede mensen op deze manier afgeschilderd worden, want dat er zat Antillianen zijn, die geen vlieg kwaad doen lijkt me duidelijk.

Gebruikersavatar
Ann McDunn
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 19336
Lid geworden op: 23 aug 2003 12:56
Locatie: Buitenpost
Contacteer:

Bericht door Ann McDunn » 18 dec 2008 23:37

enclave nu we alle twee weer wat zijn gekalmeerd praat het makkelijker, ik heb er niet zoveel kwaads mee bedoeld en zal de foto van Rouvoet weghalen en dan alleen omdat ik er mensen mee kwets, dat is niet mijn pakkie a(n)n. Je hebt er natuurlijk gelijk in dat de geallieerden in W.O.I zichzelf (mede) in de vingers hebben gesneden en de loopgraven oorlog was de hel op aarde, wat overigens gezegd kan worden van iedere oorlog want vrede is er eigenlijk nooit geweest op aarde. Wat die armoede betreft daar wisten de meeste Duitse mensen niets van hoe dat kwam, daar zorgde de propaganda machine wel voor en ook de Duitsers hebben zelf erg geleden onder het oorlogsgeweld. Ontketend door haatzaaiers, machtswellustelingen en hersenloze meelopers. Wat ik over Rouvoet heb gezegd meen ik oprecht wat die man voor denkbeelden heeft is niet gezond maar daarom vergelijk ik hem niet met Hitler, dat is heel wat anders en dat zal ik nooit doen bij gebrek aan vergelijkingsmateriaal. Ook ik ben benieuwd wat Dolf Jansen er van gaat maken.

sickboy ieder zijn/haar mening, maar nogmaals ik wil niemand tegen z'n schenen schoppen maar als Rouvoet dit doet omdat hij vindt dat het de jeugdcriminaliteit tegen wil gaan, dan gaat het om rasbepaling en volgens mij ben jij daar toch ook tegen. Ieder volk heeft zijn goede en slechte mensen en ieder mens heeft zijn/haar fouten maar dit gaat veel en veel te ver. Nogmaals het gaat mij niet om de registratie die er in Duitsland was, maar om de registratie die er in Nederland was en dat er daarom zo ontzettend veel mensen zijn omgekomen die anders waren blijven leven. Maar ach, van ons weten ze inmiddels ook al alles dus het maakt niets meer uit.

Gebruikersavatar
sickboy1984
Regisseur
Regisseur
Berichten: 9746
Lid geworden op: 19 nov 2004 09:29
Locatie: ergens

Bericht door sickboy1984 » 18 dec 2008 23:45

Ik vind de registratie die ze willen voor antilianen zelf een hele lastige kwestie. Aan de ene kant ga je dan op ras selecteren en dat vind ik fout, maar wat ik las is, is dat er een grote groep antilianen zijn die voor veel problemen zorgen en zodra ze gepakt dreigen te worden ze gewoon weer net zo makkelijk verhuizen naar een andere provincie.

Deze registratie zou dit tegen kunnen gaan.

moeilijke kwestie eigenlijk.

Gebruikersavatar
Ann McDunn
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 19336
Lid geworden op: 23 aug 2003 12:56
Locatie: Buitenpost
Contacteer:

Bericht door Ann McDunn » 18 dec 2008 23:52

Het is een heel erg moeilijke kwestie en niet alleen met de Antillianen, nu er een toestroom van Bulgaren, Roemenen en Polen is komt daar ook de nodige ellende bij te kijk, de mensen die hier komen om te werken is één maar de meesten komen daar helemaal niet voor en geloof me het is een fluitje van een cent om uitgezet te worden en de volgende dag gewoon weer ergens anders op te duiken. Ik ben bang dat alle maatregelen te kort gaan schieten en dat het tuig ons achter onze rug uitlacht. Om er ècht wat aan te doen zijn ze veel te laat. Jammer dat dit soort lui het voor de goedwillenden verpesten.

Gebruikersavatar
Cee van Lleef
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 1083
Lid geworden op: 17 feb 2006 14:42
Locatie: Mestreech

Bericht door Cee van Lleef » 26 dec 2008 12:20

Enclave Dus de tweede wereldoorlog is ontstaan omdat de eerste wereldoorlog op akkers is uitgevochten? Het eisen van grote herstelbetalingen zou buitenproportioneel zijn omdat de schade beperkt zou zijn? En daardoor is Duitsland in grote financiële problemen gekomen zijn waardoor de nazi's aan de macht kwamen? Vergeet je niet een klein detail: de wereldwijde economische crisis na de beurscrash van 1929? Dat heeft meer gezorgd voor de ineenstorting van de duitse economie denk ik. Dat heeft de frustratie van de Duitse bevolking aangewakkerd over de verloren eerste wereldoorlog en ruim baan gemaakt voor Adolf Hiltler en consorten, die trouwens ook op democratische manier aan de macht zijn gekomen.

De reden waarom hier in Nederland zoveel joden zijn weggevoerd tijdens WO II lag voor het overgrote deel aan de prachtige bevolkingsregistratie die hier gevoerd werd en aan de helpende hand die de Nederlandse politie bood bij het opbrengen van joden. Dat registratiesysteem hadden wij zelf opgezet, nog voor ze sjurmans ons landje binnenvielen. De godsdienst van eenieder stond gewoon vermeld bij de gegevens in de bevolkingsregister. Bij de joden een J.

Rouvoet is geen Hitler. Die vergelijking is absurd en totaal irrelevant. Daar heb je gelijk in. Beiden zijn op (min of meer) democratische wijze aan de macht gekomen, maar daar houdt de vergelijking dan ook op. Jouw opmerking over het kiesgedrag van de Nederlanders (pro-europa) verrassen me wel. Ik leid er uit af dat jij niet voor de europese unie bent. Corrigeer me als ik ongelijk heb. Het is juist die europese samenwerking die er voor gezorg heeft dat we in een unieke tijd leven in Europa. Kijk naar de afgelopen 2.000 jaar en zie dat er nog nooit een tijd is geweest waarin er al meer dan 60 jaar geen oorlog is geweest tussen europese landen/mogendheden/stammen/vorsten. (Ik tel het conflict in de Balkan niet mee aangezien het daar nog nooit langer dan 2 dagen vrede is geweest geloof ik.) Dan mag de EU een geldverslindend apparaat zijn, maar dat is een schijntje als je het afzet tegen de winst die dat opgeleverd heeft. En dan heb ik het niet eens over de onnoemelijke economische voordelen die het Nederland als handelsland heeft opgeleverd.

Voor wat betreft de Antillen sluit ik me aan bij de anderen. Eenmalig € 5 miljard geven en dan volledig loslaten. Ben je er in en keer vanaf en kost het ook niets meer in de toekomst. Tel uit je winst.

Gebruikersavatar
enclave2
Filmster
Filmster
Berichten: 530
Lid geworden op: 14 jun 2008 15:37
Contacteer:

Bericht door enclave2 » 27 dec 2008 15:21

Cee van Lleef schreef:Enclave


FF over je eerste alinea. Als een land niks meer mag exporteren en van alles moet betalen dan komt het wat sneller in diepe problemen dan de anderen. Daarom is Duitsland door de beursval het hardst geraakt.

Een goede registratie kan heel handig zijn maar in de verkeerde handen gaat het fout ja.

En ja ik ben tegen de EU. Alhoewel ik denk dat het gezond is als alle verdragen te maken moeten hebben met de economie. Het gevolg van de Europese eenwording is misschien wel vrede ja. Geweldig prachtig hoor maar we leveren heel veel in. En vooral macht. Over een aantal jaar zal Nederland niet mee geregeerd worden door de Nederlander. Engeland, Duitsland en Frankrijk zullen onze wetten bepalen. Niks meer eigen cultuur en identiteit. Europa is machtig en het zal dan ook Europa regeren.
Nederland heeft Europa nodig voor het geld maar hierdoor zal Nederland niet meer bestaan. Waarom hebben we dan eigenlijk gevochten tegen de Spanjaarden, Fransen, Engelsen en Duitsers? Want we geven het nu weg. Gratis en zonder verzet. Ik wil die buiging niet maken. Dan maar wat armer maar wel behoudt van eigen ziel.

Plaats reactie