Recensies ASHWIN102

Schrijf en plaats hier je eigen filmrecensies.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ASHWIN102
Oscar winnaar
Oscar winnaar
Berichten: 2456
Lid geworden op: 20 jul 2004 14:07
Locatie: Woerden

The Savages (2007).

Bericht door ASHWIN102 » 13 sep 2008 21:35

The Savages (2007)

met : Laura Linney, Philip Seymour Hoffman, Philip Bosco, e.a.

Wendy Savage (Laura Linney) en Jon Savage (Philip Seymour Hoffman) zijn broer en zus. Wendy heeft een sexuele relatie met een getrouwde man en Jon heeft een relatie met een Poolse vrouw die weer terug moet naar eigen land, omdat hij niet met haar wilt trouwen. Naast de drama in hun eigen leven, komt hun vader op straat te staan wiens vriendin net is overleden. Wendy en Jon hebben jaren geen contact meer met hun vader, die aan het dementeren is. Het ziet ernaar uit dat ze nu toch voor hem moeten gaan zorgen. Niemand zit erop te wachten, Wendy niet, Jon niet en zeker hun vader Lenny ook niet.

The Savages is een aardige film dat de drama uitmuntend in beeld brengt dat afspeelt in een gezin die zo uit het leven gegrepen is. Het laat zien dat mensen het te druk hebben om hun eigen ouder te verzorgen als zij zorg nodig hebben, terwijl diezelfde ouder hun wel verzorgde toen zij het als kind nodig hadden.

Het script is best warrig. Aan de ene kant heb je Wendy, de dochter die het niet meer op een rijtje heeft en aan de andere kant de zoon Jon die alles goed kan relativeren ondanks omstandigheden. Ik ben altijd wel in voor een goede dramafilm, maar heb dat helaas niet in deze film terug kunnen vinden. Er werd alleen een verhaal verteld waardoor de film op me overkwam als een waar gebeurd verhaal van RTL4. Daar is niets mis mee, maar hierdoor verliest de film het effect om net iets aparter te zijn dan een doorsnee film.

2,5/5

Afbeelding

Plaats reactie