Doomsday Films

Schrijf en plaats hier je eigen filmrecensies.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rem
Regisseur
Regisseur
Berichten: 7396
Lid geworden op: 18 mei 2008 18:07
Locatie: ‘s-Hertogenbosch

Re: Doomsday Films

Bericht door Rem » 25 mei 2013 08:31

Thiver schreef:Hoezo niet? Qua plot hebben die twee films bijzonder veel overeenkomsten.
Qua gegeven lijkt het inderdaad wel veel op elkaar (een uiteindelijk vrij simpele 'kam een heel gebouw uit en schakel elke vijandige pion uit tot je bij de eindbaas uitkomt'), maar bij die andere vergelijkingen gaat het om directe concurrentie van twee redelijk tegelijk uitgebrachte films. The Raid ging een jaar voor Dredd al in première. En Dredd is ook op een comic gebaseerd, al staat-ie als ik het goed heb wel weer los van de niet geslaagde Stallone-film (geen remake dus). Ook richt de distributie van The Raid zich veel meer op de festivals, waar Dredd zich, zonder daar in te slagen, op de gemiddelde bioscoopganger richt. Ook qua stijl en inhoud verschillen de films behoorlijk.

Gebruikersavatar
spooklift
Oscar winnaar
Oscar winnaar
Berichten: 1718
Lid geworden op: 10 nov 2012 17:51
Contacteer:

Re: Doomsday Films

Bericht door spooklift » 26 mei 2013 21:54

Ik vind Deep Impact beter dan Armaggedon.

Gebruikersavatar
Silenzio
Oscar winnaar
Oscar winnaar
Berichten: 2150
Lid geworden op: 08 dec 2006 19:43
Locatie: Brussel

Re: Doomsday Films

Bericht door Silenzio » 27 mei 2013 19:22

Antz en A Bug's Life vond ik ook vrij opvallend.

Vooral in de jaren 90 waren er veel van die gelijkaardige films (ik besteedde toen wel meer aandacht aan nieuwe films dan nu).

Hier is een lijstje trouwens: http://www.11points.com/Movies/11_Damn_ ... _Same_Time

Gebruikersavatar
Sha
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 12747
Lid geworden op: 05 jun 2007 09:29
Locatie: Gouda

Re: Doomsday Films

Bericht door Sha » 15 sep 2013 18:36

     • Afbeelding
Doomsday (2008)
The End is Nigh.

Plot
     • Afbeelding
In de nabije toekomst breekt er een zeer dodelijk virus uit in Schotland. Wanneer alle pogingen om een medicijn te vinden falen, wordt er besloten om het virus en alle mensen op te sluiten door een ondoordringbare muur rondom het hele land op te trekken. Terwijl de bevolking van Schotland aan hun lot wordt overgelaten gaat het leven in de rest van de wereld gewoon door.

Totdat dertig jaar later hetzelfde virus opnieuw opduikt in een ander deel van Engeland en er een team naar de andere kant van de muur gestuurd wordt in de hoop dat eventuele overlevenden daar uiteindelijk toch een remedie hebben gevonden.
     • Afbeelding
Eenmaal binnen de muur vinden ze een totaal andere wereld waar de afgelopen decennia anarchie en chaos de overhand hebben gekregen. De weinige overlevenden hebben zich in verschillende subculturen onderverdeeld in een poging te overleven. Het team baant zich een weg door het land en krijgt te maken met verschillende van deze groepen, waaronder kannibalistische punkers en een feudale beschaving, terwijl ze het spoor naar een mogelijk medicijn volgen.

Persoonlijke beoordeling

De film Doomsday is één grote hommage aan het genre, het zit bomvol verwijzingen naar andere post-apocalyptische films. Het zit ook bomvol onlogische dingen, zoals de kannibalistische Beyond the Thunderdome stam vlakbij een gigantische kudde koeien. Maar goed, zoals vaak het geval is in dit genre, is het verhaal ondergeschikt aan de actie en wat dat betreft zit het wel goed met deze film. Gooi nog een mooie protagonist in de vorm van Rhona Mitra erin en je hebt een leuk wegkijk filmpje.

Doomsday gehalte: Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
Sha
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 12747
Lid geworden op: 05 jun 2007 09:29
Locatie: Gouda

Re: Doomsday Films

Bericht door Sha » 16 sep 2013 20:46

     • Afbeelding
This is the End (2013)
Ending Summer 2013.

Plot

Polymath James Franco heeft een nieuw huis laten bouwen en geeft een housewarming party, waarbij hij al z'n bekende en onbekende vrienden uitnodigt. Het feest is in volle gang als Jay Baruchel en Seth Rogen besluiten om een paar straten verderop een pakje sigaretten te gaan kopen. En dan breekt de hel (letterlijk) los. Beide mannen vluchten terug naar Franco's huis terwijl vreemde lichten mensen de lucht in zuigen en aardbevingen en ontploffingen overal om hun heen slachtoffers maken. Een nieuwe aardbeving zorgt ervoor dat alle feestgangers in paniek naar buiten rennen, waar weer de nodige doden vallen.
     • Afbeelding
Een handjevol overlevenden verschanst zich weer in het huis en dan begint er een nogal ongewone strijd om te overleven. Terwijl ze langzaamaan hun situatie beter beginnen te begrijpen worden ze geplaagd door ongewenste gasten, indringers en moeilijke keuzes. De mannen proberen zich zo lang mogelijk staande te houden terwijl de wereld om hen heen in brand staat.
     • Afbeelding
Persoonlijke beoordeling

Deze film brengt een redelijk grote groep acteurs bij elkaar die 'zichzelf spelen', je moet ervan houden, de Seth Rogens, Jonah Hills en Danny McBrides van deze wereld. Ik kan deze nieuwe generatie komieken en dus ook de vele cameo's op zich wel waarderen, waarbij Channing Tatum en vooral Michael Cera toch wel een speciale vermelding verdienen. De film zelf heeft weinig pretenties, de unieke insteek van bekende mensen in deze situatie zorgt dat het, ondanks het uitgekauwde verhaaltje, toch een leuke aanwinst is voor het genre.

Doomsday gehalte: Afbeelding AfbeeldingAfbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
clubsport
Bijrol
Bijrol
Berichten: 35
Lid geworden op: 07 dec 2013 10:02

Re: Doomsday Films

Bericht door clubsport » 12 dec 2013 22:21

Rem schreef:Wel leuk altijd, zo´n vergelijking. Heb Deep Impact nog niet gezien, Armageddon wel en die is inderdaad vermakelijk. Veel actie én humor. D´r zijn nog wel meer van die films, die ze toen tegelijk uitbrachten toch? Volcano moest toen geloof ik ook concurreren met soortgelijk materiaal.
buiten de mooie special effects vind ik de film Armageddon boordevol tenenkrommende flauwe humor zitten zoals de eerste scene op het booreiland waarin willis aan het golfen is .
daarna komt de scene waarin hij ontdekt met wie zijn dochter in bed ligt , willis geeft in die scene een staaltje overacting ten beste waar Rob Schneider nog een puntje aan kan zuigen .

Gebruikersavatar
spooklift
Oscar winnaar
Oscar winnaar
Berichten: 1718
Lid geworden op: 10 nov 2012 17:51
Contacteer:

Re: Doomsday Films

Bericht door spooklift » 13 dec 2013 23:23

Dat is typisch Amerikaans,hé O+

Plaats reactie