To live forever! B-films door Frank

Schrijf en plaats hier je eigen filmrecensies.
Plaats reactie

Als het woord tieten in een recensie staat, moet daar beeldmateriaal bij?

Ja, want ik weet niet wat Google is.
6
16%
Ja, dat is een reden om de film te kijken.
23
61%
Nee, ik geloof je op je woord.
7
18%
Nee, tieten zijn goddeloos! The power of Christ compels you!
2
5%
 
Totaal aantal stemmen: 38

Gebruikersavatar
Vleeshaak
Regisseur
Regisseur
Berichten: 8797
Lid geworden op: 15 mei 2004 18:32
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: To live forever! B-films door Frank

Bericht door Vleeshaak » 09 nov 2014 18:39

Ik heb toch een hele sterke voorkeur voor vrouwen die controle hebben over hun eigen stoelgang.

Gebruikersavatar
Vleeshaak
Regisseur
Regisseur
Berichten: 8797
Lid geworden op: 15 mei 2004 18:32
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: To live forever! B-films door Frank

Bericht door Vleeshaak » 09 nov 2014 18:46

Wacht maar tot je verliefd wordt zegtie...

Ik heb al ruim 13 jaar een relatie. :)

Gebruikersavatar
Vleeshaak
Regisseur
Regisseur
Berichten: 8797
Lid geworden op: 15 mei 2004 18:32
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: To live forever! B-films door Frank

Bericht door Vleeshaak » 09 nov 2014 19:04

Een scheet is helemaal niet erg, maar als het er elke keer letterlijk dun langs de benen loopt als ze een enge film kijkt, dan is het wel iets om te bespreken.

Gebruikersavatar
Ed Crane
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3929
Lid geworden op: 20 mei 2007 09:14

Re: To live forever! B-films door Frank

Bericht door Ed Crane » 09 nov 2014 19:08

Airbender schreef:Wacht maar tot je verliefd raakt, dan piep je anders. Sommige mensen, geloof het of niet, zijn het waard. En ik spreek niet eens uit ervaring!
Het woord piepen kun je in deze context misschien beter niet gebruiken.
Laatst gewijzigd door Ed Crane op 09 nov 2014 19:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ed Crane
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3929
Lid geworden op: 20 mei 2007 09:14

Re: To live forever! B-films door Frank

Bericht door Ed Crane » 09 nov 2014 19:13

Die smiley ook niet

Gebruikersavatar
JamesBond
Regisseur
Regisseur
Berichten: 5968
Lid geworden op: 07 feb 2011 10:16
Locatie: Rhenen

Re: To live forever! B-films door Frank

Bericht door JamesBond » 09 nov 2014 19:42

Vleeshaak schreef:Een scheet is helemaal niet erg, maar als het er elke keer letterlijk dun langs de benen loopt als ze een enge film kijkt, dan is het wel iets om te bespreken.
Hahahahaha wauw! Deze opmerking heeft echt mijn dag gemaakt! :D

Gebruikersavatar
Frank_Costello
Oscar winnaar
Oscar winnaar
Berichten: 1759
Lid geworden op: 09 apr 2009 22:03
Locatie: Alphen a/d Rijn

Re: To live forever! B-films door Frank

Bericht door Frank_Costello » 30 jun 2015 20:09

Feature: Saw franchise

Afbeelding

In 2003 maakten James Wan en Leigh Wannell een korte film, Saw. In nog geen 10 minuten was het concept geïntroduceerd. Het slachtoffer van de Jigsaw Killer staat voor een keuze: doodgaan of iets vreselijks doen om te overleven. Niemand had verwacht dat dit één van de succesvolste horrorfranchises aller tijden op zou leveren, laat staan hoe bizar ingewikkeld het verhaal zou worden. Laat mij je meenemen in de zeven jaar lange hype. If it’s Halloween, it must be Saw!

Afbeelding

Uiteindelijk werd de eerste film gefinancierd op basis van de short, met de bedoeling dat het een budgetbak horror zou worden. Na een positieve reactie op Sundance kreeg het een theatrale release, 2 dagen voor Halloween. Critici waren verdeeld, maar het publiek kreeg er geen genoeg van. Terugkijkend is het nog steeds een knap gemaakte budgethorror die zeker de hele film lang niet verveeld (als jij je verstand maar op nul zet!).

De Twist: de man in de badkamer is niet dood, het is Jigsaw zelf en Zep zit zelf ook in een game.

Afbeelding

Als je dit topic al langer volgt (of al ouder bent dan 5) dan weet jij net zo goed als ik dat er áltijd een vervolg komt. Nog geen jaar later is Saw II te bewonderen in de cinema. Saw II is volgens velen het laagste punt van de serie. Het is de typische “bigger is better” fout die vele vervolgen plaagt. Niet zo ingenieus als de eerste en niet zo komisch over de top als latere films, Saw II is gewoon een beetje saai. Dit is ook het moment in de franchise dat het plot van de film niet meer in 1 zin samen te vatten is, hoewel ik het toch ga proberen. Houd je vast: Jigsaw heeft 8 mensen in een game gezet, waarvan 1 de zoon is van de politieagent die achter hem aanzit, maar oh jee die mensen moeten z.s.m. gevonden worden want ze gaan langzaam dood aan zenuwgas, tenzij ze een code kunnen vinden voor het antigif door individueel games van Jigsaw te spelen. Saw II is nét niet spannend genoeg, en ook niet belachelijk genoeg om écht vermakelijk te worden. Jammer.

De Twist: de game was een test voor de politieagent, die hij heeft gefaald. Amanda blijkt een hulpje te zijn van Jigsaw, die Eric Matthews (de agent) opsluit.

Afbeelding

Waar deeltje twee van een franchise vaak meer van hetzelfde is (alleen “bigger and better”) is deeltje drie vaak nog veel extremer. Bij de Saw-franchise betekent dit nog veel meer gore. En of we dat krijgen! Waar Saw II nog te veel probeerde zich in te houden leeft deeltje drie zich compleet uit. Hier begint de serie heerlijk over de top te worden en vragen de films niet meer om ze ook maar een beetje serieus te nemen. Fantastisch! Het verhaal focust dit keer op een man (Jeff) die niet goed om kan gaan met de dood van zijn zoon, die dood werd gereden door een dronken bestuurder. Nu mag hij kiezen: toekijken hoe de verantwoordelijken op vreselijke manieren doodgaan of hen vergeven en redden door zichzelf te pijnigen. Daarnaast is er een dokter gekidnapt die Jigsaw’s breinkanker moet opereren onder bedreiging van Amanda.

Saw III is bloederig en gigantisch gory. Één van de traps die mij altijd bij zou blijven is als er een rechter vastgeketend zit in een vat wat langzaam gevuld wordt met gemalen varkenslijken. Goor, bloederig en zó over de top dat het hilarisch wordt. De (verplichte) twist aan het einde is al net zo hilarisch. Je zou het moeten zien om het te geloven, of liever, hetzelfde spul hebben gerookt als de schrijver. Dit is het punt in de serie waar het écht leuk wordt: het ontrafelen van een verhaal waar geen touw aan vast te knopen is. Heerlijk!

De Twist: de breinchirurg is ook de vrouw van Jeff. Nadat Amanda een mysterieuze brief leest knalt ze de chirurg overhoop, waarna Jeff binnenloopt en Amanda en Jigsaw doodt. Wat een twist! Hierna luistert Jeff naar een opname van Jigsaw waarin hij uitlegd dat dit natuurlijk altijd al zijn plan is geweest. Heerlijke pulp.

Afbeelding

In de promotie van Saw IV werd het duidelijk dat Jigsaw weer terug zou komen, wat intrigerend was omdat Jigsaw toch zeker doodging aan het einde van de vorige film. Blijkt dus dat Jigsaw zo briljant was dat ie al een game had bedacht, in gang had gezet en het bandje had doorgeslikt voor hij doodging (wat hij natuurlijk had voorspeld). Enfin, dit keer wordt Riggs getest, een achtergrondkarakter in de vorige twee films, die nu ineens als protagonist mag fungeren. Riggs zijn fout is dat hij iedereen wil redden, wat natuurlijk slecht is(?). Het uiteindelijke doel is om Eric Matthews (uit deel 2) en Mark Hoffman (uit deel 3) te redden. Onderweg komt hij een stel gigantisch bloederige games tegen, waarin hij op geen enkel moment bedenkt toch maar zijn politie vriendjes te bellen.

Over politievriendjes gesproken, de editing in deze film laat het lijken of Riggs steeds maar 2 minuten voor is op het onderzoeksteam wat de traps komt inspecteren. Of dat de bedoeling was weet ik niet, maar ik kijk hem wel op die manier. Voegt weer een vreemde vorm van slapstick humor toe aan de film. Ook leren we iets meer over Jigsaw in een serie flashbacks. Hij opende met zijn vrouw een kliniek voor drugsverslaafden, en door een gigantisch toeval veroorzaakte één van de patiënten een miskraam bij zijn vrouw. Hij werd het eerste slachtoffer van Jigsaw. Het is leuk om ook een beetje een achtergrondverhaaltje te hebben. Pluspunten Saw IV. Dat gezegd hebbende: Saw IV is een stapje terug t.o.v. 3. Hij is net wat minder over de top bloederig en de regie is een stuk minder. Nog steeds vermakelijk, maar zonder de twist aan het einde en de flashbacks over Jigsaw niet memorabel.

De Twist: de hele film vond plaats parallel aan Saw III en het blijkt, schokkend genoeg, dat Hoffman ook al een hulpje was van Jigsaw. Potverdriedubbeltjes!

Afbeelding

Zonder ook maar een jaar te missen draait de volgende film alweer in filmhuizen rond de wereld. Wéér net voor Halloween, wéér met een uitgebreide centrale game, wéér met een twist. Dit is, net als Saw II een minder vermakelijke film. Dit is vooral te danken aan Strahm, de agent die de vorige film iedere keer komisch te laat was. Hij heeft totaal geen charisma en je ziet hem het liefst gewoon van een gebouw afspringen. Daar bovenop is er niemand in de centrale game waarvan je wil dat ze het overleven.

Deze film, zonder charismatische protagonisten, wordt gelukkig gered door Tobin Bell, die al sinds het begin Jigsaw speelt. Hij is weer te bewonderen in een aantal flashbacks en doet in essentie hetzelfde als Donald Pleasance in de Halloween franchise: de slechte films toch vermakelijk te maken door iedere scène nog meer plezier te hebben dan de vorige. Chapeau.

De Twist: Hoffman doodt Strahm en laat het lijken of hij het hulpje van de Jigsaw was. De zwakste twist van de serie.

Afbeelding

Na het teleurstellende deeltje 5 waren de verwachtingen laaggespannen voor deel nummer 6. Echter, net als in de Halloween en Friday the 13th serie, is de zesde film één van de meest vermakelijke films in de franchise. Saw VI gooit een paar leuke twists door de formule, mede geholpen door het acteerwerk van Tobin Bell en Peter Outerbridge. Laatsgenoemde speelt de directeur van een verzekeringsmaatschappij. Hij heeft meerdere mensen ter dood veroordeelt door ziektekostendekking te weigeren, onder wie Jigsaw zelf. In zijn serie games moet hij op een iets directere manier zulk soort keuzes maken. Dit komt allemaal uit in de allerbeste trap in de hele serie. Een carrousel met 6 van zijn werknemers erop draait rond. Één voor één worden ze doodgeschoten door een shotgun. Onze lieve CEO kan er 2 redden door op een knop te drukken… maar wie?

In de spannendste scène van de hele serie word de belofte van de eerste film waargemaakt. Hoewel andere vervolgen richting het torture-porn genre zitten is dit de ideale mix tussen thriller en horror, een fantastische scène die de hele Saw-franchise bestaansrechten gunt. Nogmaals, chapeau.

Terwijl de centrale game bezig is, is Hoffman weer hilarisch bezig. Zijn collega’s dreigen hem te ontmaskeren als Jigsaw, dus hij vermoordt ze dan maar, da’s namelijk een stuk minder verdacht. Jigsaw’s vrouw is weer ergens mee bezig, maar dat interesseert niemand, want dat mens kan voor geen meter acteren. Het komt er op neer dat zij van haar man Hoffman moest vermoorden, en de reden daarachter is de twist.

De Twist: het blijkt dat Amanda (die in 3 doodging) betrokken was bij de miskraam van Jigsaw’s vrouw (de reden dat hij Jigsaw werd). Hoffman wist dit en dreigde dit aan Jigsaw te vertellen als ze de hersenchirurg niet zou doden. Jigsaw wist dit blijkbaar en daarom moest Hoffman dood. Totaal bizar en compleet uit iemands kont getrokken, maar wel vermakelijk. Oh, en Hoffman is niet dood. Natuurlijk niet!

Afbeelding

We zijn er belandt, de voorlopig laatste film in de Saw-franchise. Hij tikt gelijk twee cliché titels aan: 3-D in de bios en The Final Chapter op DVD. Dubbel cheesy! Net als de hele film trouwens. Deze Saw is de meest kazige van de hele serie, met de meeste fanservice. Het kijkt lekker weg en het plot maakt eigenlijk niet uit. De effecten zijn hilarisch slecht, de vrouw van Jigsaw gaat maar liefst 2 keer dood en de twist is de meest ridicule van de hele serie. Wat wil je nog meer? Hoffman die als een soort ninja een man of 20 met zijn schilmesje om het leven brengt? Zit erin. Een paar van de slechtste acteerprestaties tot nu toe? Done. 3-D effecten die nóg slechter zijn dan die van Avatar? Kijk en vergelijk dames en heren. Een mooi einde voor de serie, niet zo goed als 6 maar zeer vermakelijk voor de fans.

De Twist: Dr. Gordon, die we al sinds deel 1 niet hebben gezien, blijkt ook al een hulpje van Jigsaw te zijn. Hier is al 5 films geen indicatie van geweest, wat dit alleen nog maar leuker maakt. Hij vermoordt uiteindelijk Hoffman… denken wij! Het zou geen “Final Chapter” zijn zonder open einde natuurlijk!

Zo. Dat is me de serie films wel. Wat voor mij Saw erg leuk maakt om te kijken is hoe belachelijk het allemaal is. De complexe mythologie is totaal van de pot gerukt en Jigsaw is één van de meest onwaarschijnlijke horrorschurken aller tijden. Toch, door de acteerprestaties van Tobin Bell en de liefde die duidelijk in deze films is gestoken kan ik je aanraden om ze in ieder geval een kans te geven. Game over!

Gebruikersavatar
Frank_Costello
Oscar winnaar
Oscar winnaar
Berichten: 1759
Lid geworden op: 09 apr 2009 22:03
Locatie: Alphen a/d Rijn

Re: To live forever! B-films door Frank

Bericht door Frank_Costello » 15 jul 2015 18:36

One Man’s Justice a.k.a. One Tough Bastard (1996)

Afbeelding

Ah, de jaren negentig. Grunge werd mainstream, lang vies haar was de norm bij mannen en de lange regenjas betekende niet gelijk dat je daaronder niets aan had. Ik mis het allemaal niet. Een van de weinige dingen die ik dan wel weer mis van 20 jaar terug zijn de schaamteloze, one-liner spuwende testosteronfilms als deze. Een man en zijn vuisten versus de georganiseerde misdaad. Doe mij maar boter over de popcorn.

De overdosis aan spieren die we de komende 90 minuten gaan volgen heet John North (Brian Bosworth). John North rijdt op een dag terug naar huis van zijn werk als sergeant in het leger, als hij de auto van zijn vrouw bij een tankstation ziet staan, omringd door de politie. John gaat er op af en ziet dat zijn vrouw is doodgeschoten en zijn dochter gekidnapt. John probeert de schurk nog te stoppen, maar zijn dochter en hij worden neergeschoten. Nu wil hij wraak!

Afbeelding

Wat volgt is een heerlijk schaamteloze, stupide en vermakelijke actiefilm. Dit heeft twee redenen: de eerste zijn de vechtscènes, die zijn genieten. De choreografie is fantastisch en je hoort de botten kraken, wat mij het gevoel gaf dat ik er naast stond. De tweede reden is Bruce Payne. In B-film cirkelen is Payne vrij bekend (Dungeons and Dragons, Passenger 57) om zijn compleet over the top acteerwerk. Payne heeft ook in One Man’s Justice merkbaar veel plezier in zijn rol als de meest hilarisch kwaadaardige schurk aller tijden. Al one-liner spuiende en drugs verkopende is hij met gemak een van mijn favoriete actie bad guys.

Don't you know it's illegal to drive while dead?

Brian Bosworth doet het trouwens ook niet gek. Af en toe moet hij een emotionele scene doen (komt ie niet goed uit de verf), maar als hij weer de complete bad ass uit mag hangen slaagt hij erin. Hoogtepunt wat dit betreft is als hij door 5 man onder schot wordt gehouden. Hierop pakt hij z’n telefoon, en belt vast een ambulance… voor 5! Minpuntje zijn wel die emotionele scènes. Onze held wordt namelijk steeds meer een vader figuur voor een 12-jarig jochie uit de ghetto, die nu al kilo’s cocaïne verkoopt. Af en toe is het net niet kazig genoeg om echt vermakelijk te zijn.

Afbeelding

Het laatste wat nog leuk is om te weten, en mij ook overtuigde deze film te kijken, is dat MC Hammer hier een gigantische evil man speelt. De hele film spendeert hij in zijn stoel, waar hij 12-jarigen coke laat verkopen en mensen met plastic zakken laat stikken. Hij is beter dan ik had verwacht, en alleen al om de villains zou je One Man’s Justice al een keer moeten kijken.

Imdb cijfer: 5.3
RT cijfer: ..%

Frank’s cijfer: 7.5

Boobs rating: Van de drie vrouwen in de film waren er binnen 5 minuten al 2 dood. De laatste ging ook niet uit de kleren.

Conclusie:
Vermakelijke actiefilm met een ridicuul plot en een paar mislukte melodramatische scènes, maar ook een stel zeer vermakelijke villains en vechtscènes. Zeker kijken als actiefilms je ding zijn.

Gebruikersavatar
Dr. Strangelove
Regisseur
Regisseur
Berichten: 6298
Lid geworden op: 02 mar 2003 16:41
Locatie: Tilburg

Re: To live forever! B-films door Frank

Bericht door Dr. Strangelove » 15 jul 2015 20:55

:T Blijft een prachtig topic zelfs al kom je niet verder dan de titel en de boobs rating... :lol:

Gebruikersavatar
Frank_Costello
Oscar winnaar
Oscar winnaar
Berichten: 1759
Lid geworden op: 09 apr 2009 22:03
Locatie: Alphen a/d Rijn

Re: To live forever! B-films door Frank

Bericht door Frank_Costello » 15 jul 2015 21:43

Is toch ook het belangrijkste :D

Plaats reactie