Kenneth's Bruce Lee Reviews

Alles over acteurs, actrices en regisseurs.
Gesloten
Gebruikersavatar
GREAT martial art fan
Oscar nominatie
Oscar nominatie
Berichten: 978
Lid geworden op: 16 apr 2009 19:56
Locatie: Tielt België

Kenneth's Bruce Lee Reviews

Bericht door GREAT martial art fan » 16 feb 2010 23:05

The Big Boss (1971)

KARATE KUNG-FU! The new screen excitement that gives you the biggest kick of your life!

Afbeelding

Cast: Bruce Lee (Cheng Chao-an), Maria Yi (Chow Mei), James Tien (Hsiu Chien), Ying-Chieh Han (The Boss), Malalene (Miss Wuman), Tony Liu (Mi's son), Kun Li (Ah Kun), Nora Miao (Drinkstand owner), San Chin (Hua Sze), Chih Chen (Foreman), Chia-Cheng Tu (Uncle).

Regisseur: Wei Lo
Speelduur: 96 minuten
Release datum: 3 oktober 1971

Het Verhaal:

De Chinees Cheng Chao-An (Lee) komt in een Japanse ijsfabriek te werken, die als dekmantel blijkt te fungeren voor een omvangrijk netwerk van heroïne smokkelaars. Aanvankelijk proberen de smokkelaars Cheng in te palmen door hem te promoveren, maar hun plan faalt en in een aantal spectaculaire Kungfu gevechten rekent Cheng genadeloos af met de bende. Om uiteindelijk een duel te strijden tegen de Big Boss ...

Kenneth's mening:

The Big Boss staat bekend als bruce Lee's eerste Martial Arts film en was een algemeen succes in het begin van de jaren 70. Zelf vindt ik the Big Boss niet direct de beste film van Lee is. Dit komt vooral door het feit dat hij de eerste drie kwartier niet vecht.

Vanaf drie kwartier komt de vaart in de film. Het ene gevecht volgt het andere op en de film wordt vanaf dan beter. het eerste gevecht met Lee in de ijsfabriek vindt ik zelfs 1 van de beste gevechten van heel de film. De meester toont duidelijk dat er niet met hem te spotten valt en toont meteen wat hij in huis heeft.

Afbeelding

Een ander gevecht waar ik ook van genoten heb is wanneer Lee ontdekt dat er lichaamsdelen in de ijsblokken verborgen zitten het gevecht dat daarop volgt.Toch blijft het beste moment van de film op het einde waar de meester het opneemt tegen The Big Boss zelf. Je zal merken naar de volgende reviews toe dat het einde van Lee zijn films bijna altijd het wachten waard is en het eind gevecht bijna altijd de moeite is.

Verder vindt ik The Big Boss (Ying-Chieh Han) zijn rol als Badguy goed op het scherm zetten. Wat de film ook wel wat beter maakt.

Afbeelding


The Badguy:

Afbeelding

The Badguy in de film is natuurlijk The Big Boss zelf die gespeeld wordt door Ying-Chieh Han. Hij zet zijn rol neer zoals de naam het zelf zegt neer als de grote baas van alles. Hij heeft heel veel mannen onder zijn macht waardoor hij moeilijk te bereiken is. Dat doet er echter niet toe voor Lee want met zijn ongelooflijke Martial Arts technieken kan ver weg niemand hem stoppen.

Het Besluit:

The Big Boss is een goede debuutfilm geweest voor de meester. En is een echte Klassieker in het Martial Arts genre omdat het de eerste film was van de grootste legende van Martial Arts. Het is een standaard verhaal dus heb geen te hoge verwachtingen. De film komt traag op gang maar eenmaal als Lee begint te vechten zal hij je niet meer teleurstellen. Hij heeft een goede start gemaakt toch kan het nog een pak beter, hopelijk wordt dat ook zo bij zijn 2de film Fist Of Fury. Waar binnenkort nog een grotere review zal van komen.

Gesloten