(Alweer) Verkiezingen

Bespreek het actuele nieuws.

Op welke partij ga jij stemmen?

CDA
1
2%
VVD
11
19%
PvdA
8
14%
D'66
2
3%
GroenLinks
9
16%
SP
18
31%
CU/SGP
4
7%
anders, namelijk...
5
9%
 
Totaal aantal stemmen: 58

Gebruikersavatar
hermit elephant
Regisseur
Regisseur
Berichten: 6614
Lid geworden op: 22 okt 2003 18:09
Locatie: Heerlen

Bericht door hermit elephant » 24 nov 2006 20:48

LuciusMalfoy schreef:
hermit elephant schreef:Een blik op het aanbod bij funda.nl leert dat dit complete lulkoek is. Voor 350.000 krijg je in vrijwel elke Nederlands gemeente een meer dan fatsoenlijke woning, en zelfs in Amsterdam en Utrecht hebben we het dan over een 'fraaie, ruime hoekwoning met 5 slaapkamers'.
Dit wordt een welles/nietes-verhaal, want ik zie dat toch anders, althans: ik heb het ook over (meer dan) fatsoenlijke woningen, waar (meer dan) fatsoenlijke mensen wonen, die (meer dan) fatsoenlijk hard werken en die al (meer dan) fatsoenlijk veel belasting betalen.
En bedankt! Ik vind mezelf een redelijk fatsoenlijk mens, ik heb een bijzonder zinvolle baan waar ik redelijk hard werk, waarvoor ik dan weer een redelijk salaris krijg (zeg maar zo'n 2000 netto) en dat betekent dat ik met een beetje bijlappen van m'n partner een huis kan bewonen dat net iets meer dan twee ton kost. En dat is een prima huis, met voldoende ruimte, al moet ik nu wel elke dag 10 km fietsen naar m'n werk in Utrecht, omdat zo'n zelfde huis in Utrecht toch wel richting drie ton gaat. (Nog steeds onder de 3,5 hoor...)

Naar mijn niet zo bescheiden mening zijn het juist de mensen met meer dan fatsoenlijk veel geld die vaak eigenlijk helemaal niet zo fatsoenlijk zijn. En ja, daar reken ik dus ook die andere (zogenaamde) rooien bij. Zowel Groen Slinks als de PvdA betekenen al jaren helemaal niets meer voor het socialistische gedachtengoed.
Waar zijn de tijden van de CPN, de PPR en de PSP gebleven... Daar stemde ik tenminste op voordat de SP in beeld kwam.

Gebruikersavatar
emperor
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 17461
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:51

Bericht door emperor » 24 nov 2006 20:58

..je wil niet weten hoe (meer dan)hard er gewerkt wordt in de bouw fysiek soms erg zwaar werk en ook geestelijk zwaar dus,(nee,niet de directie)...en dat zijn zeker geen lonen van (meer dan)2000 netto..hetzelfde geldt voor bijv.vuilnismannen,etc,eigenlijk bijna alle handarbeid...de beloning vindt ik persoonlijk (meer dan) te laag voor wat er gepresteerd wordt in deze sectoren...dat wil niet zeggen dat ik mensen met een hoger salaris het niet gun,ik zeg alleen dat wat er hier gepresteerd wordt soms echt niet in verhouding staat tot het loon,en alles moet steeds sneller af..wat weer niet ten goede komt aan de kwaliteit.
Daarom mijden de meeste deze sectoren..het vooruitzicht zwaar werk te moeten verrichten tegen een bijna minimumloon is niet echt aantrekkelijk..ik denk dat men daar eens aan moet denken in de regering,en wat minder geld laat vloeien naar het buitenland en allerlei onzinnige miljoenen projecten zakkenvullerij..
Hetzelfde geldt overigens voor de zorg..al weet ik niet hoe het daarmee de laatste tijd gesteld is..

Gebruikersavatar
Ann McDunn
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 19336
Lid geworden op: 23 aug 2003 12:56
Locatie: Buitenpost
Contacteer:

Bericht door Ann McDunn » 24 nov 2006 22:11

Om even over de huizenprijzen terug te komen, je moet er willen wonen natuurlijk en werk vinden, maar een prima burgerhuis in een rijtje van 6, de huizen waarvan wij er ook eentje bewonen kost € 174,000 en dan nog helemaal gemoderniseerd ook, we hoeven toch niet allemaal in enorme huizen te wonen? Volgens mij kan je voor € 350.000 overal in Nederland nog wel een aardig huis kopen, behalve in de elitedorpen maar daar moet je dus rijk voor zijn en niet alleen fatsoenlijk. Wat meer dan fatsoenlijk is blijkt vaak schijn.

Emperor met de zorg is het niet zo geweldig gesteld, het is geen broodje aap dat veel oude mensen in tehuizen in een 24 uursluier zitten of liggen en het personeel moet veel te veel bezig zijn met de papierenwinkel, bij de huisarts moet je een afspraak maken en als ze dan tijd hebben mag je de volgende dag 5 minuten komen! Mocht je twee klachten hebben dan moet je twee afspraken maken. De premies gaan volgend jaar enorm de hoogte in, maar de zorg wordt er niet beter op. Zeker niet als je op een dorp woont, want dan kan je na 5 uur 's middags, in het weekend en op feestdagen haast geen arts te pakken krijgen en moet naar een ander dorp, als degene die je aan de telefoon krijgt het tenminste nodig vindt.

Gebruikersavatar
emperor
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 17461
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:51

Bericht door emperor » 25 nov 2006 09:33

..rijk worden gebeurt meestal over de rug van iemand anders..ik maak mezelf liever rijk,en bewoon liever een huisje van 50 m2 dan me diep in de schulden te steken.

Gebruikersavatar
Noodles
Bijrol
Bijrol
Berichten: 53
Lid geworden op: 06 feb 2005 18:07

Bericht door Noodles » 25 nov 2006 11:34

Ann McDunn schreef: De premies gaan volgend jaar enorm de hoogte in, maar de zorg wordt er niet beter op...
nee inderdaad, gelijk heb je. :x
We worden ook maar niet gemiddeld steeds ouder met z'n allen, Kanker en Hiv zijn nog steeds onbehandelbaar en altijd dodelijk, en een versleten heup of knie is niks aan te doen. En wat te denken van al die mensen die pas na uren wachten op een ambulance met hun hartinfarct in het ziekenhuis arriveren alwaar een onafwendbare, wissen dood wacht? En dan nog die problemen die jij aanstipt, dat je op het platteland met je verkoudheid vaak pas de volgende dag terecht kunt, het moet allemaal toch niet gekker worden. Het is maar goed dat wij niet steeds veeleisender zijn geworden! :)

Gebruikersavatar
Ann McDunn
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 19336
Lid geworden op: 23 aug 2003 12:56
Locatie: Buitenpost
Contacteer:

Bericht door Ann McDunn » 25 nov 2006 12:58

Noodles veeleisend ben ik nooit geweest, maar ik sta op een goede behandeling, je hebt het over een verkoudheid maar ik zat een dik uur te wachten met een dubbele longontsteking waarvoor ik niet eerder bij de huisarts kon komen. :-? Het is dan ook niet vreemd dat ik als ik nog eens bij de huisarts kom en die verkondigd onzin ik hem behoorlijk van repliek dien. Zelfs de specialisten in het ziekenhuis zijn kwaad op de huisarts, het had mijn man anderhalve maand gescheeld als die knakker hem voor alle zekerheid even naar het ziekenhuis had verwezen. Met keelkanker is dat een behoorlijk lange periode. Een vrouw uit onze buurt kreeg telkens te horen dat ze te dik was en werd ook niet doorgestuurd, blijkt ze een ernstige spieraandoening te hebben, die gaat deze geweldige huisarts voor de tuchtraad halen en gelijk heeft ze.

Gebruikersavatar
Klefbeer
Filmster
Filmster
Berichten: 420
Lid geworden op: 05 mei 2006 07:46

Bericht door Klefbeer » 25 nov 2006 15:45

hermit elephant schreef:Naar mijn niet zo bescheiden mening zijn het juist de mensen met meer dan fatsoenlijk veel geld die vaak eigenlijk helemaal niet zo fatsoenlijk zijn. En ja, daar reken ik dus ook die andere (zogenaamde) rooien bij. Zowel Groen Slinks als de PvdA betekenen al jaren helemaal niets meer voor het socialistische gedachtengoed.
Waar zijn de tijden van de CPN, de PPR en de PSP gebleven... Daar stemde ik tenminste op voordat de SP in beeld kwam.
I couldn't agree more. :Y _O_

Gebruikersavatar
Klefbeer
Filmster
Filmster
Berichten: 420
Lid geworden op: 05 mei 2006 07:46

Bericht door Klefbeer » 25 nov 2006 15:50

Ann McDunn schreef:Het is dan ook niet vreemd dat ik als ik nog eens bij de huisarts kom en die verkondigd onzin ik hem behoorlijk van repliek dien. Zelfs de specialisten in het ziekenhuis zijn kwaad op de huisarts, het had mijn man anderhalve maand gescheeld als die knakker hem voor alle zekerheid even naar het ziekenhuis had verwezen. Met keelkanker is dat een behoorlijk lange periode.
Ik ben het helemaal met je eens.

Mijn vader had precies hetzelfde: die klote huisarts liet hem meer dan een half jaar rondlopen met z'n hese stem. Het zou zogenaamd 'vanzelf' wel overgaan. Uiteindelijk hebben ze vorig jaar z'n strot eruit moeten snijden, hetgeen volgens mij helemaal niet gehoeven had als die arts hem meteen naar een specialist had gestuurd. Gelukkig leeft m'n vader nog, maar daar is momenteel dan ook alles mee gezegd. :(

Gebruikersavatar
Ann McDunn
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 19336
Lid geworden op: 23 aug 2003 12:56
Locatie: Buitenpost
Contacteer:

Bericht door Ann McDunn » 25 nov 2006 17:05

hermit ook ik ben het helemaal met je eens.

Klefbeer ik hoop van harte dat je vader nog wat meer zal opknappen al is dat heel moeilijk, in ieder geval sterkte ik weet hoe zwaar deze dingen zijn en je bent zelf zo akelig machteloos. Het erge van dit soort huisartsen vind ik ook nog dat al zeg je dat je het niet vertrouwd ze ijskoud zeggen "dat zullen we dan maar eens even afwachten" ik krijg dan echt moordneigingen (bij wijze van spreken), op deze manier zullen we nooit de echte zorg krijgen die we willen en bedoelen.

Gebruikersavatar
Klefbeer
Filmster
Filmster
Berichten: 420
Lid geworden op: 05 mei 2006 07:46

Bericht door Klefbeer » 25 nov 2006 18:06

Ann McDunn schreef:Klefbeer ik hoop van harte dat je vader nog wat meer zal opknappen al is dat heel moeilijk, in ieder geval sterkte ik weet hoe zwaar deze dingen zijn en je bent zelf zo akelig machteloos.
Dankjewel.

Tsja, kanker is slopend. Ik denk dat je daar pas ècht achterkomt, als het je zelf overkomt of iemand in je directe omgeving.
Het erge van dit soort huisartsen vind ik ook nog dat al zeg je dat je het niet vertrouwd ze ijskoud zeggen "dat zullen we dan maar eens even afwachten" ik krijg dan echt moordneigingen (bij wijze van spreken), op deze manier zullen we nooit de echte zorg krijgen die we willen en bedoelen.
Mijn pa was zo'n kerel die 100 uur in de week werkte en nooit bij de dokter kwam. Juist daarom snap ik niet dat zo'n arts z'n klachten niet wat serieuzer nam.

Overigens, bij de huisarts hield de zorgelijke wanprestatie echt niet op. In het ziekenhuis was het dezelfde rotzooi, 'vergeten' afspraken etcetera.

Gebruikersavatar
Ann McDunn
Walk of Fame
Walk of Fame
Berichten: 19336
Lid geworden op: 23 aug 2003 12:56
Locatie: Buitenpost
Contacteer:

Bericht door Ann McDunn » 25 nov 2006 19:18

Dat is zeker vreemd, hier van hetzelfde laken een pak mijn man moet je zowat naar een huisarts slepen en als hij gaat is er ook iets goed mis, zelf zie ik die vent hooguit één keer in de anderhalf jaar, maar het lijkt wel of mensen die iedere week in de wachtkamer zitten met vage klachten meer aandacht krijgen dan degene die nooit klagen.

En in de ziekenhuizen is het inderdaad ook niet geweldig, alles kan wel op één dag, hoezo? 4 Uur voor een gesprekje en een röntgenfoto en maakt u maar een afspraak voor volgende week, dat het een dik uur heen en terug rijden is maakt niets uit. Nou ja, je houdt er in ieder geval een enorme stapel papier aan over. :x

LuciusMalfoy
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3314
Lid geworden op: 19 feb 2005 15:54
Locatie: Achtâh de duinûh...

Bericht door LuciusMalfoy » 25 nov 2006 19:37

emperor schreef:En Nederland is de enige waar de hypotheek rente aftrek nog gedaan wordt...daarom zijn de huizen in omliggende landen waarschijnlijk een stuk goedkoper.
Ok, maar schaf je die hypotheekrente (of beperk je die op een grens van drieënhalve ton) nu af, dan daalt dus de huizenprijs en komen er een hoop mensen in de problemen die hun hypotheek hebben afgesloten in de tijd waarin die aftrek er nog wel was en de huizenprijs nog hoog was. Ik wil alleen maar aangeven dat het vaak juist deze mensen zijn die belangrijk zijn voor een land.

Ik zeg niet dat er voor onder de drie ton geen prima huizen te vinden zijn, ik zeg alleen dat er ook plekken zijn waar een mooie gezinswoning snel al meer kost...

Gebruikersavatar
hermit elephant
Regisseur
Regisseur
Berichten: 6614
Lid geworden op: 22 okt 2003 18:09
Locatie: Heerlen

Bericht door hermit elephant » 25 nov 2006 21:48

LuciusMalfoy schreef:
emperor schreef:En Nederland is de enige waar de hypotheek rente aftrek nog gedaan wordt...daarom zijn de huizen in omliggende landen waarschijnlijk een stuk goedkoper.
Ok, maar schaf je die hypotheekrente (of beperk je die op een grens van drieënhalve ton) nu af, dan daalt dus de huizenprijs en komen er een hoop mensen in de problemen die hun hypotheek hebben afgesloten in de tijd waarin die aftrek er nog wel was en de huizenprijs nog hoog was. Ik wil alleen maar aangeven dat het vaak juist deze mensen zijn die belangrijk zijn voor een land.

Ik zeg niet dat er voor onder de drie ton geen prima huizen te vinden zijn, ik zeg alleen dat er ook plekken zijn waar een mooie gezinswoning snel al meer kost...
Laat je nou niet gek maken door al die angst-predikers!! Denk effe mee: de voorgestelde regeling betreft alleen nieuw af te sluiten hypotheken, dus iedereen die lekker blijft zitten waar 'ie woont, merkt er helemaal niks van.
En dat er een (waarschijnlijk kleine, en wellicht zelfs tijdelijke) daling van huizenprijzen plaats zal vinden is typisch een geval van 'elk nadeel heb ze eigen voordeel': Je wil je huis verkopen, maar door de gedaalde prijzen krijg je minder dan waar je op had gerekend (=balen :cry: ). Maar de meeste mensen verkopen hun huis niet om te cashen en naar de Bahamas te verhuizen, maar om een ander huis te kopen. En laat dat nou net óók in prijs zijn gedaald!! (=mazzeltje :T )...

Welke mensen komen nu in de problemen, en waardoor dan???

LuciusMalfoy
Regisseur
Regisseur
Berichten: 3314
Lid geworden op: 19 feb 2005 15:54
Locatie: Achtâh de duinûh...

Bericht door LuciusMalfoy » 26 nov 2006 09:20

hermit elephant schreef:Welke mensen komen nu in de problemen, en waardoor dan???
Mensen die een (duur, mooi, groot) huis gekocht hebben, er hun spaarcenten in geïnvesteerd hebben (is altijd beter dan op een spaarrekening, op een bepaalde manier geniet er toch nog van) en op het moment dat hun kinderen het huis uit gaan en ze minder gaan of stoppen met werken het huis verkopen en op in een appartmentje gaan wonen. Het deel dat ze daarbij overhouden gebruiken als aanvulling op hun oude dag; vakanties (met een kale AOW is dat niet altijd mogelijk), leuke dingen met hun (klein)kinderen, etc. etc.

Bijvoorbeeld...

Gebruikersavatar
hermit elephant
Regisseur
Regisseur
Berichten: 6614
Lid geworden op: 22 okt 2003 18:09
Locatie: Heerlen

Bericht door hermit elephant » 26 nov 2006 09:41

LuciusMalfoy schreef:
hermit elephant schreef:Welke mensen komen nu in de problemen, en waardoor dan???
Mensen die een (duur, mooi, groot) huis gekocht hebben, er hun spaarcenten in geïnvesteerd hebben (is altijd beter dan op een spaarrekening, op een bepaalde manier geniet er toch nog van) en op het moment dat hun kinderen het huis uit gaan en ze minder gaan of stoppen met werken het huis verkopen en op in een appartmentje gaan wonen. Het deel dat ze daarbij overhouden gebruiken als aanvulling op hun oude dag; vakanties (met een kale AOW is dat niet altijd mogelijk), leuke dingen met hun (klein)kinderen, etc. etc.

Bijvoorbeeld...
Die mensen bewonen zo'n huis over het algemeen al heel wat jaren, hebben dat indertijd relatief goedkoop kunnen kopen, en hebben in de loop van de jaren de waarde met zo'n 6% per jaar zien oplopen. Dat daar nu misschien wat van ingeleverd moet worden, is misschien een domper op de feestvreugde, maar in de problemen komen...

Nog meer voorbeelden graag, want ik zie nog steeds het bezwaar niet (anders dan dat de té rijken een deel van hun rijkdom moeten gaan delen met het klootjesvolk).

Plaats reactie